1. Haberler
  2. Güncel
  3. Beş koruma ve çelik yelek ile duruşmaya gelen Ateş: ‘Ben zaten evden çıkmıyorum’

Beş koruma ve çelik yelek ile duruşmaya gelen Ateş: ‘Ben zaten evden çıkmıyorum’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşması için Sincan Cezaevi’ne gelen eşi Ayşe Ateş, beş polis tarafından korunuyor. Çelik yelek giydirilen Ayşe Ateş, duruşma öncesi yaptığı açıklamada “Tedbirler yüksek seviyede ama ben zaten evden çıkmıyorum” dedi.

Sinan Ateş’in Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin açılan davanın Sincan Cezaevi’ndeki ilk duruşmasına eşi Ayşe Ateş beş polis tarafından korunarak geldi.

Çelik yelek giydirilen Ayşe Ateş, duruşma salonunun önünde yeleği çıkarttı.

Duruşma öncesinde Halk Tv’de İsmail Saymaz’ın konuğu olan Ayşe Ateş, “Tedbirler çok yüksek seviyede ama ben zaten evden çıkmıyorum. Bunlar öyle alçak adamlar ki yanımdaki korumalara da silah doğrultacak kapasiteyi ben onlarda görüyorum. Çocuklarımla birlikte evimin balkonundan dışarıyı seyrediyorum” dedi.

Ateş duruşma öncesi canlı yayında şu ifadeleri kullandı.

‘Eksik bir iddianame ile yarım mahkeme kurulacak’

“Eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme kurulacak bugün. Bu duruşmalardan, bu haftaki duruşmalardan bizim isteğimiz ve beklentimiz şu. Eksik delillerin tamamlanması. Bu ayrılan 17 kişinin dosyasının bizim dosyamızla birleştirilerek, yeni tam bir iddianamenin hazırlanması. Hızlı bir şekilde bu şüphelilerin ifadelerinin alınarak, gerekli işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Bu bizim istediğimiz mahkeme değil. Yarım bir mahkeme. Yarım ve eksik bir iddianame ile yarım bir mahkeme. Bu iddianamedeki boşluklar doldurulacak. Bizim istediğimiz, eksik olan belgeler, deliller bu dosyaya eklenecek ve ancak ondan sonra tam bir mahkemenin görülmesi mümkün olacak… Bence asıl şüpheliler, bunlar daha ziyade kiralık katiller. Onları taşıyan, getir ve götür işlerini yapanlar. İşin taşeronluğunu yapanlar buradakiler. Asıl azmettiriciler, asıl bu işi düzenleyenler ve kurgulayanlar, isimleri gizli olduğu için birkaç tanesini biliyoruz ama büyük bir kısmını da bilmiyoruz. Gizliliği olan diğer dosyada. Asıl diğer dosyanın hızlı şekilde, onların araştırılması, ifadelerinin alınarak, bu dosyaya eklenerek, yeni iddianamenin yazılması gerekiyor. Asıl bizim için önemli olan kısmı bu gizlenen dosyada.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığımız görüşmede bize adaletin en hızlı şekilde geleceği sözünü verdi. Bu görüşmeden sonra bir gelişme olmadı ama bu mahkemeden sonra bir gelişme olmasını bekliyoruz. Bazı çevreler farklı şekilde yorumladı ama ben katılmıyorum sayın cumhurbaşkanının sözünü tutacağına inanıyorum.

Ortada bir tane cinayet var iki ayrı dosya olması akıl ve mantık dışı.

‘Bu dosya üzerindeki karanlık el bunlar bir sac ayağının parçaları’

Bu cinayetin emniyet ve yargı ayağı vardır hiç şüphem yok. Emniyet ve yargının aynı zamanda MHP ve Ülkü Ocaklarının içine sızmış suç örgütü vardır. Zaten bu dosya üzerindeki karanlık el bunlar bir sac ayağının parçaları. Bugünden sonra o karanlık bu dosyanın üzerinden çekilsin ve adil bir yargılama yapılsın. Bizim başka bir talebimiz yok. Ben sadece kocamın katilleri adil bir şekilde yargılansın istiyorum.

Bugün Mersin olayı ile birlikte değerlendirmesini isteyeceğim. Hepsinin kaynağı aynı hepsi aynı merkezden talimatı alıp bu suikastı gerçekleştirdiler.

MHP’nin avukatları burada ne sıfatla bulunuyorlar. Bizim yanımızda olmadıkları aşikar. Bu boşluğu aziz milletimiz doldursun. Umarım sanıklar serbest kalmaz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beş koruma ve çelik yelek ile duruşmaya gelen Ateş: ‘Ben zaten evden çıkmıyorum’

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir