Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nden gazetecilerin tutuklanmasına tepki

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da 4 gazetecinin tutuklanmasına tepki gösteren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti, “Basına karşı yürütülen bu operasyonlar zaten can çekişen basın ve ifade özgürlüğünü bir adım daha geriye çekmektedir” dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 25 Nisan’da Diyarbakır merkezli 21 kentte yapılan operasyonda gözaltına alınan 134 kişiden emniyet ifadeleri tamamlanan 14 kişi dün Diyarbakır Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorguları sürerken, gazeteciler Abdurahman Gök, Beritan Canözer, Mehmet Şah Oruç ile Remzi Akkaya çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Gazetecilerin tutuklanmasına çok sayıda gazeteci örgütü ve siyasetçi, sanal medya hesaplarından tepki gösterdi.

Bir tepkide Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nde geldi. Cemiyet, Diyarbakır merkezli yürütülen operasyonlarda birçok Gazetecinin gözaltına alınıp tutuklandığını üzülerek takip ettiklerini belirtti.

Açıklamada şunlarkaydedildi:

“Fezlekelerde gördüğümüz kadarıyla meslektaşlarımıza yöneltilen bütün isnatlar temel gazetecilik faaliyeti  kapsamındadır ve demokratik düzende asla suç olarak değerlendirilmemelidir. Basına karşı yürütülen bu operasyonlar zaten can çekişen basın ve ifade özgürlüğünü bir adım daha geriye çekmektedir. Burdan bir kez daha sesleniyoruz #GazetecilikSuçDeğildir #GazetecileriSerbestBırakın.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis Gazeteciler Cemiyeti’nden gazetecilerin tutuklanmasına tepki

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir