Bitlis’te kar ve tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitlis’te gece saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 76 köy yolu ulaşıma kapanırken, birçok araç yollarda mahsur kaldı, eğitime ara verildi.


Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Kar kalınlığı kent merkezinde 35 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 57 santimetreye ulaştı.
İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 76 köye ulaşımın sağlanamadığını, kapanan köy yollarının açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü aktardı.

Eğitime Ara Verildi

Bitlis valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “İlimizdeki olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçemize bağlı resmi ve özel bütün eğitim kurumlarımızda bugün öğleden sonra ve salı günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personeller idari izinli sayılacak,” denildi.

Yoğun kar ve tipi nedeniyle birçok tır karayolunda mahsur kaldı. Belediye ekipleri ise kent merkezinde kapanan ana ve ara arterlerdeki yolları ulaşıma açmak için çalışırken, karayolları ekipleri de ana yollarda çalışma yürütüyor.

Meteoroloji il müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bugün sabah saatlerinden itibaren il genelinde etkili olan yoğun kar yağışının salı günü gece saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulunuldu.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitlis’te kar ve tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir