1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bölge Barolarından hükümeti ve aktörlere çağrı: Başka seçenek yok

Bölge Barolarından hükümeti ve aktörlere çağrı: Başka seçenek yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölge Baroları yaptıkları ortak açıklama ile başta hükümet olmak üzere aktörleri barışçıl politikalar izlemeye davet etti.

Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklama sonrasında başlayan süreç ve ardından TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrasında Türkiye’nin başlattığı operasyonlar sonrasında Bölge Baroları ortak bir açıklama yayımladılar.

Yapılan ortak açıklamada, 23 Ekim 2024 tarihinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) tesislerine yapılan saldırı sonrası TSK’nin, savaş uçaklarıyla başta Kobane olmak üzere Suriye’nin kuzeyinde bulunan birçok alana hava harekatı gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Açık kaynaklardan edinilen bilgilere göre hava harekatı nedeniyle sivil ölümlerin gerçekleştiği ve sivil yaşam alanlarının zarar gördüğü anlaşılmaktadır. Hava harekatı sırasında yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz” açıklaması yapıldı.

Açıklamanın devamında, tarih boyunca Kürt meselesinin çözümüne dair barışçıl politikaların yerine tercih edilen güvenlik politikalarının, acı ve gözyaşından başkaca bir netice oluşturmadığına dikkat çekilerek şu ifadeler kullanıldı:

“Barış umudunun büyütülmesi ve bu ihtimalin değerlendirilmesi yerine defalarca denenen militer yöntemlerin çözüme bir katkı sağlamadığı inancındayız.

Hava operasyonlarının yapıldığı alanlar; Kürtlerin yoğunlukla yaşadığı, Suriye’de ki iç savaştan sonra güvenliğin ve sivil yaşamın yeniden tesis edildiği alanlardır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin komşu halklarla ilişkilerini barışı gözeterek sürdürmesi, Türkiye’nin iç huzuruna ve toplumsal barışına olumlu etkisi tartışmasızdır.

Biz aşağıda imzası bulunan Bölge Baroları olarak, barışı savunmanın sorumluluğuyla bölgede çözümsüzlüğü besleyen operasyonları barış açısından tehlikeli görüyor, hükümeti ve tüm aktörleri barışçıl politik çözümler aramaya davet ediyoruz.”

Açıklamaya imza atan barolar şunlardır:

  1. AĞRI BAROSU
  2. BATMAN BAROSU
  3. DİYARBAKIR BAROSU
  4. HAKKARİ BAROSU
  5. IĞDIR BAROSU
  6. MUŞ BAROSU SİİRT BAROSU
  7. ŞANLIURFA BAROSU
  8. ŞIRNAK BAROSU
  9. VAN BAROSU

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bölge Barolarından hükümeti ve aktörlere çağrı: Başka seçenek yok
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir