Bölgede kentleri Newroz’a hazır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölge kentlerinde 3 gün sürecek Newroz hazırlıkları tamamlanırken, tertip komitelerinde kutlamalara katılım çağrısında bulundu.

Bu yıl “Her der Newroz her der azadî” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz’un ilk ateş, 15 Mart’ta Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde yakıldı. 19-20 ve 21 Mart tarihlerinde ise toplam 39 merkezde Newroz ateşi yakılacak. Kutlamaların merkezlerinden Serhat bölgesi kentlerinde 14 ayrı yerde Newroz ateşi yakılacak. Serhat bölgesi Newroz Tertip Komitesi üyeleri, kutlamalara katılım çağrısı yaptı. 

19 MART

Van

Van Kalesi’nde bulunan Newroz Parkı alanında kutlamalar yapılacak. Yüz binlerce kişinin katılacağı kutlamalar saat 10.00’da başlayacak. Demokratik Bölgelere Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticisi avukat Yusuf Çakas, Kürdistan Kominist Partisi (KKP) Başkanı Sinan Çiftyürek ve HDP milletvekilleri Saruhan Oluç ve Sezai Temelli kutlamalara katılacak. Bajar, Koma Sorjiyan ve Aryen Kom, Newroz’da sahne alacak.

Iğdır

Iğdır’da kutlamalar Kılıçlar Anıtı’nda bulunan Pancar Alanı’nda saat 09.00’da başlayacak. İdir Newroz Tertip Komitesi’nden Tarzan Güner, Newroz hazırlıklarının tamamlandığını aktardı. Güner, 19 Mart’ta gerçekleştirilecek kutlamalara katılım çağrısı yaptı. Güner, HDP Îdir Milletvekili Hapip Eksik’in konuşmacı olduğunu ve yerel sanatçıların sahne alacağını aktardı.

Yüksekova

Yenişehir Statı’nda yapılacak kutlamalara HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Colemêrg Milletvekili Sait Dede katılacak.

Muş

Mûş’ta 19 Mart’ta saat 10.00’da İstasyon Caddesi’nde kutlamalar yapılacak. HDP milletvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ömer Öcalan konuşmacı olacak. Tertip Komitesi’nden Çiçek Tutuş, binlerce yıldır çoşku ile karşıladıkları Newroz’a katılım çağrısı yaptı. Tutuş, “Zalimlerin korku ile oluşturmak istedikleri karanlığa halkımız hiçbir zaman teslim olmadı. Bedenleri ile destanlaşanlar, özgürlüğe meşale olup karanlığı yaktılar.

Tatvan

Tatvan’da saat 10.00’da Fuar Alanı’nda kutlanacak olan Newroz’a, HDP milletvekilleri Şevin Çoşkun ve Celaded Gaydalı katılacak.

20 MART

Kars

Karslılar Meydanı’nda saat 10.00’da kutlamalar başlayacak. HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, “Herkesi direniş ve yeniden doğuş ruhuyla Newroz’a çağırıyoruz” dedi. Anlı, cezaevelerinde yaşanan siyasi tutukluları da kutlamalarda gündeme getireceklerini ifade etti.

Ağrı

Kent merkezinde bulunan Newroz alanında saat 10.00’da kutlamalar başlayacak. Sezai Temelli’nin katılacağı Newroz’da, Dengê Meyman sahne alacak.

Ardahan

Kent Meydanında kutlanacak Newroz, saat 10.00’da başlayacak. HDP Milletvekili Züleyha Gülüm kutlamaya katılacak.

Hakkari

Tekser Mahallesi’nde bulunan otogarda kutlamalar yapılacak. HDP milletvekilleri Meral Danış Beştaş ve Sait Dede, kutlamalara katılacak.

Erzurum

Karayazı’da Cumhuriyet Caddesi’nde kutlamalar yapılacak. Saat 10.00’da başlayacak kutlamalara HDP Milletvekili Ömer Öcalan katılacak.

Malazgirt

Muş’un Malazgirt İlçesinde eski Kasaplar Çarşısı yanında kutlamalar yapılacak. HDP milletvekilleri Şevin Coşkun ve İmam Taşçıer katılacak. 

21 MART

Patnos

Belediye Kültür Merkezi bahçesinde saat 10.00’da kutlanacak. HDP milletvekilleri Abdullah Koç ve Muazzez Orhan katılımcı olarak yer alacak

Göle

Kongre Caddesi’nde saat 12.00’da kutlanacak. HDP Milletvekili Murat Sarısaç konuşmacı olacak.

Doğubayazıt

Belediye arkasında bulunan Newroz alanında kutlamalar yapılacak. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ile Diba Keskin konuşmacı olarak kutlamalara katılacak. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bölgede kentleri Newroz’a hazır

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir