Bölgenin tek televizyon kanalı kapandı: 15 gazeteci işsiz kaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgede uydu üzerinde yayın yapan tek televizyonu Kanal 65 TV, ekonomi krizden dolayı yayın hayatına son verdi. TV’nın kapanmasından sonra 15 gazeteci de işsiz kaldı.

1 Ekim 2021’de yayın hayatına ZEOR Media olarak başlayan kanal, bir yıl geçmeden kapısına kilidi vurdu. Zeor Medya sahibi ve Kanal 65 yayın yönetmeni Orhan Olgun sosyal medya hesabından kanalı kapattıklarını duyurdu. Olgun paylaşımında, “Dükkanı kapattık. Artan maliyetler Van iş dünyası ve Van kamuoyunun emek ve çabalarımıza tepkisiz kalmasından dolayı Van’ın dünyaya açılan kapısı KANAL65 yayınlarını sonlandırma kararı aldık” dedi.

15 gazeteci işsiz kaldı

Televizyon kanalının kapanmasından sonra TV’de çalışan 15 gazeteci de işsiz kaldı. TV’nın kapanma kararından sonra işsiz kalan gazeteciler, kapanma kararı beklemediklerini belirterek, “Bir anda işsiz kaldık. Birçoğumuz kirada kalıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Buranın en büyük mağduru biziz” değerlendirmesinde bulundu.

Van sahip çıkmadı

Sosyal Medya üzerinde TV’nın kapandığını açıklayan, Zeor medya sahibi ve Kanal 65 yayın yönetmeni Orhan Olgun, yaşananlarla ilgili Serhat News’e açıklamalarda bulundu. Maliyetlerin artması ve kentteki kurumların ilgisizlikten dolayı yayına son vermek sorunda kaldıklarını dile getiren Olgun, “Benim en fazla üzüldüğüm burada çalışan 15 arkadaşımın işsiz kalmasıdır. Bu kent bölgenin tek kanalı olan TV’sine sahip çıkmadı. Bu kadar direnmemize rağmen hiçbir kurumdan destek alamadık. bu kentin kurumlarından, yerel yönetimlerine kadar hiçbir kurumdan destek alamadık.

TV kanalları ve gazeteler kapanmıştı

20 Temmuz 2016’da ilan edilen Olağanüstü Hal’in ardından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) ikincisi olan 668 sayılı KHK ile Van’da uyduda yayın yapan Van TV, Merkür TV, İpekyolu Gazetesi kapatılmıştı. Tv ve gazetelerin kapatılmasından sonra 1 Ekim 2021 yılında Kanal 65 yayın hayatına başlamıştı.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bölgenin tek televizyon kanalı kapandı: 15 gazeteci işsiz kaldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir