1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bu kenti yıllardır rantçı bir kesim dizayn etmeye çalışıyor

Bu kenti yıllardır rantçı bir kesim dizayn etmeye çalışıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kente ne zaman güzel bir şeyler yapılsa, ne zaman birlik ve beraberlikten bahsedilse bu kesim hemen ayağa kalkar, “Vatan millet elden gidiyor” diyerek adeta faşist bir kimliğe bürünüyor.

Bunun son örneği de Vanspor’un forma tanıtımında ortaya çıktı. Forma tanıtım videosu ile alakalı aynı zihniyet tekrar sahneye çıktı ve bir dengbej dinletisini, bir iki kelime Kürtçeyi vatanın bölünmesine kadar götürerek adeta kan kusmaya başladılar.

 

Oysa aynı zihniyetin ürünü olan eski başkan bu halka terörist dediğinde, bu halka hakaret ettiğinde, bu (vampirler) sözde vatan millet Sevdalıları, demokrasiyi sadece kendi çıkarlarından ibaret sanan “milli duygu” tüccarları ses dahi çıkartmamışlardı.

 

Ama mesela Kürtçe ve Kürtler olunca bu karanlık zihniyet hemen -elinden-(sığındığı karanlık dünyalarından) çıkarak ezberledikleri bir iki sloganı da kullanarak, “Vatan elden gidiyor” naralarını atmaya başladılar.

 

Bunun son örneği; geçmişin cemaatçisi, bugünün AKP’lisi sözde gazeteci ne yapıyor? Utanmadan bir de bu yazılarını WhatsApp durumunda paylaşarak herkese dağıtıyor. Bunu yaparken kendi ırkına, kendi diline bile düşmanlık yapıyor. Aynı zat kayım döneminde belediyelerden yapmadığı işler karşılığında milyonlar alırken sesini çıkartmazdı.

Yetim hakkı yediklerine ses çıkartmazdı.

 

Ama şimdi o rantları kesildiği için kendi çaplarınca bu kenti dizayn etmeye çalışıyorlar. Oysa birileri çıkıp bu zavallılara şunu net bir şekilde demeli:

 

Artık sizin slogancı yalan dolan cümlelerinizle bu toplum, bu kent dizayn edilemez. Bu halk sizi vurgunlarınızla, belediyelerden aldığınız haksız paralarla çok iyi tanıyor.

 

Hani derler ya; insanda biraz utanma olmalı. Evet insanda biraz ar ve utanma olmalı. Sizler 2 dönemde bu halkın kanını emdiniz, artık yeter. Yaptığınız talanın ne ahlakta ne de vicdanda yeri var. Gırtlağınızdan geçen her lokma bu halkın emeğidir. Şundan emin olun, demokratik bir ülkede olsaydık, sizler toplumun içine bile çıkamazdınız. İnsanlar size selam bile vermezdi. Ama maalesef boşluklardan yararlanarak bu işin en büyük çıkarını sizler elde ediyorsunuz.

Tepki Ver | sinirli1
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bu kenti yıllardır rantçı bir kesim dizayn etmeye çalışıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir