Buldan Başkale’de konuştu: Bu bir kumpas operasyonudur

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimler çalışmalarında yer alacak avukatlar ve sanatçıların gözaltına alınmasını kınayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, gözaltıların, “kumpas operasyonu” olduğunu söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Yeşiller Sol ve Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Van milletvekili adayı Pervin Buldan, 14 Mayıs genel seçimleri kapsamında Başkale ilçesinde Yeşil Sol Parti seçim bürosuna ziyaret gerçekleştirdi. Seçim bürosu önünde coşkuyla karşılanan Buldan, sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli yapılan operasyon ile ilgili konuştu.

‘21 yıllık AKP saltanatına son vereceğiz’

Van’da 14 Mayıs seçimlerinde 8 milletvekilinin tamamını çıkarma hedefiyle bir çalışma yürüteceklerini söyleyen Buldan, “Size söz veriyorum AKP’yi bu bölgede tabela partisi haline getireceğiz. Hakkari’de 3-0 dedik, Van’da 8-0 sıfır yapacağımıza inanıyorum. Bu konuda en çokta Başkale halkına güveniyoruz. Başkale en yüksek oy oranının çıktığı ilçelerden sadece bir tanesidir. Bu önemli bir orandır. Bizim yüz akımızsınız. Sizler bu seçimler çalışmalarımızda ve oylarımızda belirleyici bir role sahipsiniz. Bu seçim, 21 yıllık AKP-MHP iktidarını saltanatını, zulmünü ve baskının sona ereceği bir seçimdir. Bu seçimlerde, AKP’nin baskılarına, zulmüne, hukuksuzluklarına son vereceğiz” dedi.

‘Bu kumpas operasyonlarıdır’

AKP-MHP iktidarı son demelerini yaşadığını ifade eden Buldan, “Bu son demlerini yaşarken Diyarbakır merkezli birçok ilimizde gözaltı operasyonları yaptılar. Bu operasyonun adı bir kumpas operasyonudur. Çünkü seçimler yaklaştıkça, seçim çalışmalarını yürütecek olan, seçimlerde görev alacak olan avukatlara, seçimlerde sahne alacak sanatçılara, çalışma yürütecek olan arkadaşlarımıza yönelik yapılan bu operasyonun şiddet ve nefretle kınıyoruz. Kaybettikçe saldırıyorlar ama saldırdıkça daha çok kaybedecekler. Bu yüzden bütün bu baskılara, engellemelere, faşizm koşullarına ve halkımızı birlik ve beraberlik önemine özellikle vurgu yapmak istiyorum. Gün birlik ve beraberliğimizi yaratma günüdür. Mücadelemizi büyütme, faşizmi yenme günü ve AKP’yi tabela yapma günüdür” diye konuştu. (MA)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Buldan Başkale’de konuştu: Bu bir kumpas operasyonudur

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir