1. Haberler
  2. Güncel
  3. Büyükşehir Belediyesi ekipleri sel bölgesi için seferber oldu

Büyükşehir Belediyesi ekipleri sel bölgesi için seferber oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığımıza bağlı ekipler Saray, Özalp ve Başkale ilçesinde sağanak yağış nedeniyle meydana gelen sel ve su taşkınları sonrası seferberlik çalışması başlattı.

Saray ilçesi Karahisar (Qerehîsar), Kekikdüzü (Kavlik) ve Örenburç (Setmanis) ile Başkale ilçesi Yurttepe Mahallesi Terazın Mezrasında meydana gelen sel sonrası başlatılan çalışmalar devam ediyor.

 

Sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selden etkilenen yerlerde ekipler yoğun bir çalışma yürütürken, mahalle içi çamur ve taşlardan temizleniyor.

 

Saray ilçesi Karahisar kırsal mahallesinde 2 büyükbaş, 50 küçükbaş hayvan ölürken, 10 yapı da hasar gördü.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri sel bölgesi için seferber oldu - sel2

Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cavit Tatar, Genel Sekreter Yardımcısı Erol Demir ve ilgili birimler sel bölgesine giderek çalışmaları yerinde inceledi.

Öte yandan Saray Belediye Eşbaşkanı Davut Acar ve beraberindeki heyet ise sel olan mahalleye giderek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri sel bölgesi için seferber oldu - sel3

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanımız Abdullah Zeydan, yaşanan sel felaketinin bazı kırsal mahallelerde ciddi hasara neden olduğunu belirterek, “Sel olan yerlerde ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Selin olduğu yerlerde çok şükür can kaybı yok. Karahisar mahallemizde maddi hasar var. Ayrıca Başkale’de yaşanan sel felaketi için de ekiplerimiz seferber oldu. Selden etkilenen kırsal mahallelerimiz için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Ekiplerimiz, mahallelerimizin içini temizleyip onaracaklar. Selden etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri sel bölgesi için seferber oldu - sel4

Öte yandan Büyükşehir Belediye Eşbakanımız Abdullah Zeydan, ilgili daire başkanlıkları ve birimlerle birlikte selin yaşandığı bölgede bu gün incelemede bulunacak.

 

Serhat News

 

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyükşehir Belediyesi ekipleri sel bölgesi için seferber oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    İyiki varsın başkan

    Cevapla