1. Haberler
  2. Güncel
  3. Büyükşehir Belediyesinden Ücretsiz ‘Psiko-Sosyal Destek’ Hizmeti

Büyükşehir Belediyesinden Ücretsiz ‘Psiko-Sosyal Destek’ Hizmeti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi yeni bir uygulamayı hayata geçirerek yurttaşlara ücretsiz psiko-sosyal destek hizmeti vermeye başladı.

Van’da hak ve hizmet odaklı çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi evde sağlık hizmeti, hasta nakil, fizik tedavi, ücretsiz ambulans hizmetlerinden sonra yeri bir dalda daha kentlilere hizmet vermeye başladı. Belediyeden yapılan açıklamada, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde psiko-sosyal destek biriminin kurulduğunu, bu birim tarafından yurttaşlara psikolog, sosyal hizmet uzmanları ile bakıma muhtaç bireylere, engelli yurttaşlara ve ailelerine psikolojik alanda destek verilecek.

Verilecek bu hizmet ile hasta, hasta yakınları ve aileleri ziyaret edilerek karşı karşıya bulunulan zorlukların üstesinden nasıl geleceğine ilişkin sunumlar yapılacak.

Amaç ailelerin karşı karşıya bulundukları zorlukları en aza indirgemek

Proje hakkında bilgi veren Sağlık işleri Daire Başkan Vekili İlhami Aker, Sağlık işleri Şube Müdürlüğünce Evde Sağlık, Ambulans ile Nakil, Fizik Tedavi hizmetlerinin yanında psiko-sosyal destek hizmetiyle engelli bireylere sahip ailelerin karşılaştığı zorlukları bir nebze olsun hafifletmeye çalıştıklarını söyledi.

Ailelerin en büyük ihtiyacının psikolojik destek ve rehberlik hizmeti olduğunu da belirten Daire Başkan Vekili Aker sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu aileler, çaresizlik, izolasyon, sosyal uyum güçlüğü ve sürekli bir gelecek kaygısı gibi derin psikolojik sorunlarla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bu süreçte ailelerin en büyük ihtiyacı, psikolojik destek ve rehberlik hizmetleridir. Engelli bireylerin bakımını üstlenen aileler, uyum sağlama sürecinde yoğun stres, inkâr, öfke, bunalım ve depresyon gibi duygusal dalgalanmalar yaşarlar. Sonuçta, kabullenme aşamasına geldiklerinde bile, bu süreçte yaşanan duygusal yıpranma, hayatlarının her alanını etkileyebilir. Bu nedenle, Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı olarak, bu ailelere yönelik kapsamlı psiko-sosyal destek programları sunmak hayati önem taşımaktadır. Bu programlar, ailelerin yaşadığı zorlukları hafifletmek ve onların daha kaliteli bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Daire başkanlığı olarak biz üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Hizmetten yararlanmak isteyen yurttaşlar 0432 222 12 34 nolu telefondan kayıt oluşturabilirler.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Büyükşehir Belediyesinden Ücretsiz ‘Psiko-Sosyal Destek’ Hizmeti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir