1. Haberler
  2. Güncel
  3. Çaldıran’ın sokakları 37 yıl sonra asfalta kavuştu

Çaldıran’ın sokakları 37 yıl sonra asfalta kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Büyükşehir Belediyesi Çaldıran İlçe merkezinde 37 yıl aradan sonra ilk kez asfalt çalışması yapıyor. İlçeye giden Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, çalışmalar hakkında bilgi alarak incelemelerde bulundu. Eşbaşkanlar, Çaldıran Belediye Meclisi’ne de katılarak, yürütülen çalışmaları takip etti.

 

Büyükşehir Belediyesi kentteki yol ağını daha erişilebilir ve güvenli hale getirmek için asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Çaldıran İlçesi çarşı merkezinde bulunan ara sokaklarda, Erginler Mahallesi mezarlık yolunda asfalt çalışması başlattı. Yaklaşık 5 kilometrelik yol ağında dolgu, reglaj, altyapı, üstyapı ve plent miks temel (PMT) serimi yapılarak, asfalt serimine geçildi.

Çalışmaları yerinde incelemek üzere Çaldıran ilçesine giden Eşbaşkanlar Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, yolda yapılan çalışmaları inceleyerek teknik personelden bilgi aldı. Çarşı merkezini de gezen Eşbaşkanlar esnafı gezerek vatandaşlar ile bir araya geldi.

İlçe ziyaretinde Eşbaşkanlara ayrıca DEM Parti Van İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Çaldıran İlçe Belediyesi Eşbaşkanları Fettah Hasçelik, Hatice Atabay Gündoğdu, Belediye Meclis üyeleri, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları eşlik etti.

Çaldıran’ın sokakları 37 yıl sonra asfalta kavuştu - Caldiran Bel2

‘Çaldıran ilçe merkezi 37 yıl sonra sıcak asfaltla buluştu’

Çaldıran ilçe merkezinde yoğun olarak parke taşı uygulamasının yapıldığını belirten Eşbaşkanlar, “Bilindiği üzere Çaldıran hizmet alma konusunda şansız ilçelerden biri. Biz de göreve gelir gelmez tüm ilçelerimize yaptığımız gibi Çaldıran ilçemizde de bir çalışma seferberliği başlattık. Eskimiş yıpranmış parke taşlarını sökerek Çaldıran Belediyesi’nin de katkılarıyla 37 yıl sonra ilk kez ilçe merkezine sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Çalışmalarımız devam edecek. Yurttaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Çaldıran’ın sokakları 37 yıl sonra asfalta kavuştu - Caldiran Esbaskan

Yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden esnaflar, “Doğalgaz hattı çekildiği için yollarımız bayağı bozulmuştu. Yolumuz daha önce parke döşemeydi şimdi asfalt dökülüp sıfırdan yapılıyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Daha sonra Eşbaşkanlar, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Çaldıran Şube Şefliği şantiyesini ziyaret ederek personelle bir araya geldi.

Eşbaşkanlar Çaldıran Meclisi’nde

Eşbaşkanlar Şedal ve Zeydan, temasları öncesi Çaldıran Belediye Meclisi’ne katılarak, Meclis tarafından yürütülen çalışmaları takip etti. Ardından da Çaldıran Belediye Eşbaşkanları Hatice Atabay Gündoğdu ve Fettah Hasçelik’i makamında ziyaret eden Eşbaşkanlar, ilçenin sorunlarının çözümü konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

Serhat News

Tepki Ver | mutlu4
4
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Çaldıran’ın sokakları 37 yıl sonra asfalta kavuştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar
    4 Eylül 2024, 00:22

    Başkanımdan Allah razı olsun
    Burçakalın köyün yolları da yapılsa çok seviniriz

    Cevapla
  2. Avatar

    Doğalgaz bi unce verin

    Cevapla