CHP ve İyi Parti Van’da ortak adayla mı seçimi giriyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye 14 mayıs’ta gerçekleşecek olan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenmiş durumda. CHP ve İYİ Parti’nin 10 bölgede tek listeyle seçime girme konusunda anlaştığı belirtildi.

CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmelerde 10 bölge için anlaşma sağlandı. Daha önceki görüşmelerde konuşulan 15 ile ilişkin görüşmeler ise devam ettiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminin yapılacağı 14 Mayıs yaklaşırken ittifakların Mecliste çoğunluğu sağlama konusunda en az cumhurbaşkanlığı kadar önem verdiği belirtiliyor.

İki parti 10 bölgede anlaştı

CHP ve İYİ Parti arasındaki görüşmelerde 10 bölge için anlaşma sağlandığı kaydedildi. Daha önceki görüşmelerde konuşulan 15 ile ilişkin görüşmelerse devam ediyor.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya’ya göre, Millet İttifakı’ndaki altı partinin birlikte gireceği 11 yer üzerindeki sürecin de tamamlandı. Sarıkaya “Buna ilave olarak, diğer partilerin bazı illerde CHP ile birlikte liste ortaklaşmasına gitmesi olası, çünkü İYİ Parti BTP dışında bir başka partiyle liste ortaklığına niyetli görünmüyor. DP ise bazı yerlerde CHP listesinden girip geri kalanında kendi amblemiyle hareket etme üzerinde tartışıyor. DP, bu kez de CHP listesinden girip geçen dönem olduğu gibi seçime katılmayabilir” dedi.

Öncelik daha önce vekil çıkarılan iller

Görüşmelerde öncelikli olarak CHP ve İYİ Parti’nin geçen seçim milletvekili çıkaramadığı yerler konuşuluyor. Geçen seçim CHP, Ağrı, Aksaray, Batman, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kahramanmaraş, Kilis, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak ve Van’ın da arasında olduğu 25 ilde milletvekili çıkaramamıştı.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP ve İyi Parti Van’da ortak adayla mı seçimi giriyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir