CHP’li Bakan: Soylu TSK’ya ‘Seçim gecesi hazır olun’ yazısı yazdı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun devletin gizli programı KİM’i ifşa ettiğini söylerken, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bir yazısını il valilikleri ordu komutanlıklarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gönderdiği bir yazıyı da açıkladı.

CHP’li Murat Bakan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Bakan, Soylu’nun devletin gizli programı KİM’i ifşa ettiğini söyledi. Bakan, Soylu’nun Türk emniyetini yabancı istihbaratlara ve terör örgütlerine ifşa ettiğini belirterek, “Devlet sırrından yararlanma, devlet hizmetlerinde sadakatsizlik” 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası var işlediği suçun” dedi.

‘Troll ordusu hakkında suç duyurusunda bulunduk’

Bakan, Soylu’nun bu suçtan yargılanacağını söyledi. Bakan, Soylu hakkında verdikleri suç duyurusunun Emniyet Teşkilatı’na alınan Siber Suçlarla Mücadele birimine alınan trollerle ilgili olduğunu belirterek, “Kendisi 2016 yılından sonra 500 tane sonrasında da daha fazla insanı taşerondan kadroya geçirirken, kendi belirlediği insanları alarak bir troll ordusu oluşturdu Emniyet’in içinde. Yasa dışı olarak… Troll ordusu Türkiye Cumhuriyeti’ndeki her şahsın adres verilerine, kişisel verilerine, konum bilgilerine ulaşabilmektedir” dedi ve bunun da suç olduğunun altını çizdi. Bakan, troll ordusu ile ilgili de suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti.

Bakan, Soylu’nun kendisi hakkında televizyon kanalında yaptığı açıklamalara değinerek, “Benim bir milletvekili olarak denetim ve yasama görevi yapmamdan kaynaklı, şahsımla ilgili attığı iftiralar söylediği yalanlardan dolayı ‘kamu görevlisine alanen hakaret, iftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alanen yayma, görevi kötüye kullanma’ suçlarından hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunlar daha başlangıç, işlediği daha 100’ler suç var” diye vurguladı.

GAMER’e yazı!

-Bakan şu açıklamalarda bulundu:

GAMER üzerinden yapılan yeni bir operasyondan bahsediyorum. Bu gördüğünüz belge İzmir Valiliği İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nin yazısıdır. İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi GAMER’dir. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün bir yazısını il valilikleri ordu komutanlıklarına, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne gönderiyor. GAMER, TSK’dan ne istiyor açıklayayım:

‘Oy verme günü öncesinde alınacak tedbirler kapsamında kolluk birimlerimize ait zırhlı hava araçlarımızın göreve hazır vaziyette bulundurulması ile seçimin güvenli şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla Valiliklerimizce gerekli görülmesi halinde TSK’ya ait personel, zırhlı araç ve diğer araçlarda istifa edilebileceği bildirilmiştir. Yine kolluk birimlerine ve TKS’ya ait personel ile zırhlı araç ve diğer araçların göreve hazır vaziyette bulunulması hususuna gereğini arz ve rica ederim.’

Bakan, “Arkadaşlar savaşa mı seçime mi gidiyoruz?” diyerek sorularını şu şekilde sıraladı:

“* Türk Silahlı Kuvvetleri’nin zırhlı araçlarına, personeline bir seçim sathı mahallinde GAMER, İçişleri Bakanlığı niye ihtiyaç duyar?

* Devletin polisi yok mu?

* Jandarmamız yok mu, TSK’ya neden ihtiyaç duyuyorsunuz?

* Hangi seçimde TSK zırhlı araçları ile hazır bekletildi?

* Bu yazını gerekçesi nedir? Bu yazıyı neden yazdınız?”

Bakan’dan valilere ‘suça ortak olmayın’ çağrısı

Bakan valilere seslenerek şunları ifade etti: “Suça ortak olmayın. Türk Silahlı Kuvvetlerimize, şanlı, şerefli ordumuza sesleniyorum; bu normal, rutin bir seçimdir, Türkiye’de seçimler her 5 yılda bir olur. Bu seçim de öyle bir seçimdir. Herkes oyunu kullanacak. Muhalefet partisi olarak biz, genel başkanımız 13. Cumhurbaşkanı olacak inşallah. Halkımıza sakin olması, seçim kazanıldıktan sonra sokağa çıkmamasını söyledi.

TSK personeline, kahraman ordumuza; bu konuda kanun dışı emirlere riayet etmemelerini, onların İçişleri Bakanı’na ya da her hangi birisine bağlılıklarının olmadığını asıl bağlılığın Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve kanunlarına, milletlerine bağlı olduklarını hatırlatmak istiyorum. Buna uygun davranmaları gerekir. Bundan da hiçbir şüphemiz yok. Seçim her zaman olduğu gibi vatandaş sakin bir şekilde oyunu verecek. Pazar günü itibariyle Türkiye’de yönetim değişecek. Bununla ilgili de böyle bir tedbire ihtiyaç yok. 

Kesinlikle endişe etmeyi gerektirecek bir şey yok. Biz sadece yapılanı ifşa ediyoruz. Kimsenin endişe etmesine gerek yok. Güvenlik kuvvetlerimizi, kolluk kuvvetlerimizi, valilerimizi, devletin görevelilerini, Anayasa’ya ve devlete bağlı olması gereken insanlara sadece bir uyarı yaptık.

Sandık başında hem asil hem yedek üyelerimiz var. Sonuç itibariyle de seçim sonunda Türkiye’de yönetim değişecek, biz buna inanıyoruz. Manipülatif, provokatif eylemlerden kaçınılması gerekir. Bunlar yapıldığında da sükunetle karşılanması gerekir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’li Bakan: Soylu TSK’ya ‘Seçim gecesi hazır olun’ yazısı yazdı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir