1. Haberler
  2. Özel
  3. CHP’nın Van çıkarması kentte heyecan yarattı

CHP’nın Van çıkarması kentte heyecan yarattı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van’da 27-29 Mayıs tarihleri arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) gerçekleştireceği kampa CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve 225 belediye başkanı katılacak. Ziyaretin hazırlıkları tamamlanırken, siyasi partiler ise gezinin önemini değerlendirdi.

Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde 27-29 Mayıs tarihlerinde Van’da ‘Belediye Başkanları Çalıştayı’ düzenlenecek. Üç gün sürecek toplantının gündem maddesi genel seçimler olacak. Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde yapılacak olan çalıştay kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel ile Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ve 11’i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanı katılacak. Yapılacak olan çalıştaya kentte bulunan siyasi partiler Serhat News’e değerlendirdi. Gerçekleşecek olan ziyaretle ilgili görüştüğümüz Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, bir ana muhalefet partisinin genel başkanının iki gününü Van’a ayırmasını önemli bulduklarını söyledi.

‘Muhalefet partilerinin organizasyonları engellenmemeli’

DEVA Partisi Van İl Başkanı Erdinç Peker, CHP’nin Van’da böyle bir organizasyon yapmasında Deva Partisi olarak bir sakınca görmediklerini söyledi.  Peker, “Önemli olan ülkemizde demokrasinin bu kadar sıkboğaz edildiği bir dönemde topluma nefes aldıracak alanlar açmaktır,” dedi. Peker, parti olarak bütün siyasi partilerin kendilerini rahatça ifade edebilmeleri gerektiğini istediklerini vurguladı. Demokrasinin gelişmesi için her farklı düşüncenin kendini rahatça ifade etmesi gerektiğini vurgulayan Peker, “Bunu söylerken bir siyasi, bir başkan olarak söylemiyorum. Sade bir yurttaş olarak da bunu gönülden, hissederek ifade ediyorum. Her parti istediği yerde etkinliklerini yapabilmeli,” ifadelerini kullandı.

CHP’nın Van çıkarması kentte heyecan yarattı - erdinc peker
Erdinc Peker

‘Demokrasilerde çok seslilik esastır’

Peker, “Deva Partisi olarak hafta sonu bütün engellemelere rağmen Gaziantep’te on binlerin katıldığı büyük bir miting yaptık. Nihayetinde kazanan demokrasi oldu. Yani bugün bütün siyasi partiler ve tabii ki CHP’de ilimizde programlar yapmalı, yapabilmeli. Muhalefet partilerinin kendilerini özgürce ifade etmeleri demokrasinin gelişmesini sağlar. Demokrasilerde çok seslilik esastır. İktidar buna tahammül etmelidir. Muhalefet partilerinin organizasyonları engellenmemeli, alicengiz oyunlarıyla önlerine set çekilmemelidir,” dedi. Peker, son olarak; CHP’nin etkinliğinin kuşatıcı, yapıcı, birleştirici olacağını ve kentin gelişmesine katkı sağlayıcı olmasını dilediklerini söyledi.

‘İşbirliğimiz var fakat ittifakımız yok’

Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık, 6’lı masada CHP ile birlikte dört ayrı başlıkta bir iş birliği çalışmalarının olduğunu sadece CHP değil diğer bileşenlerin de olduğu, fakat herhangi bir ittifaklarının şu an itibari ile söz konusu bile olmadığını söyledi. Karabıyık, “Sadece dört başlıkta iş birliği çalışmamız var. Birincisi, ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarmak, iki güçlendirilmiş parlamenter sistem modelini birlikte hayata geçirmek, üç seçim güvenliği ve dört partili cumhurbaşkanı sistemin lağvetmek. Bu dört başlıkta iş birliğimiz var ittifakımız yok,” dedi.

CHP’nın Van çıkarması kentte heyecan yarattı - Abdulhekim Karabiyik
Abdulhekim Karabıyı

‘CHP’nin ziyaretini önemsiyoruz’

Karabıyık, CHP’nin 227 belediye başkanıyla Van’a çıkartma yapmasının önemli olduğunu belirtti. Ana muhalefet partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nunda iki gününü Van’a ayırmasını önemli bulduklarını ifade eden Karabıyık, “Niçin önemsiyoruz? Bir, bugüne kadar yıllardır CHP’nin siyasi geçmişine baktığımızda hep bazı bölgelerde siyaset yapmışlardı ve bazı bölgelerde milletvekilliği ve belediye alıyorlardı. Ama özellikle yerel seçimlerden sonra CHP, başta İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok büyükşehir belediyesini kazandıktan sonra yani Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AKP) bu belediyeleri aldıktan sonra elbette ki yerel yönetimlerde söz sahibi olmuştur. Van ziyareti bu açıdan önemlidir,” dedi.

Karabıyık, CHP’nin Van’a boş gelmeyeceğini, hangi projelerle hangi vaatlerle geldiklerini, önümüzdeki süreçte yapılacak seçimlerde artık yavaş yavaş Doğu ve Güneydoğu’ya da varlıklarını hissettirmek için gerek milletvekilliği seçiminde gerekse de belediye seçimlerinde iddialı olduklarını ispat etmek için geleceklerini söyledi. Karabıyık, “Ana muhalefetteki bir siyasi partinin elbette ki hedefi bu olmalı. Duyduğum kadarıyla birçok projeleri var. Gelecek Partisi Van İl Başkanlığı olarak kendi çalışmamızı kendimiz yaparız, önümüze bakarız. Önemsiyoruz ama siyaseten yarın bir seçime girdiğimizde her bir siyasi parti aldığı oy kadar söz sahibidir ve biz de burada onun mücadelesini veriyoruz.

‘HDP Van’da birinci parti konumundadır’

Doğu ve Güneydoğu’nun tamamında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) özellikle yerel yönetimlerde güçlü bir parti olduğunu vurgulayan Karabıyık, “Van’da HDP birinci parti ve ikinci partide AKP idi ama özellikle son ekonomik daralmalardan sonra son iki yıldır AKP artık anketlere ve saha çalışmalarına baktığımızda bırakın ikinci parti olmayı artık tabela partisi olma yönünde ibareler vardır. HDP yine güçlü bir parti. CHP’nin gelip burada HDP’li seçmeni nasıl ikna edeceği, hangi projelerle, hangi maksatla ve hangi inandırıcı söylemlerle HDP’den seçmeni koparabilir onu görmek lazım. Çünkü insanlar geçmişi unutmuş değil unutması da mümkün değil. Eğer geçmiş dosyalar açılırsa burada birçok şey konuşulur, ama bize düşmez HDP yine Van’da birinci parti konumundadır,” dedi.

‘Partimizin bu ziyareti heyecan verici’

CHP’nin Van ziyaretine ev sahipliği yapacak olan CHP Van İl Başkanlığı adına konuşan Seracettin Bedirhanoğlu, “Partimizin Van’da bu denli büyük bir kafile ile bulunması bizim için gerçekten hem çok özel hem de çok heyecan verici. Bu toplantıyı bölgemiz ve ilimiz için de çok olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Çünkü; ilimiz Doğu Anadolu’nun nüfus olarak en kalabalık şehri. Bu şehirde her türlü görüşten ve siyasi eğilimden insanlar var. Yurttaşlarımız kendi düşüncelerine yakın olan siyasi partileri de ilimizde görmelidir,” dedi.

CHP’nın Van çıkarması kentte heyecan yarattı - foto chp2
Seracettin Bedirhanoğl

‘Partimiz 20 yıl önce bile milletvekili çıkarmış Van’dan’

CHP’nin Van’da 20 yıl önce bile milletvekili çıkardığını söyleyen Bedirhanoğlu, “Hem ilimize hem de bölgemize son 20 yılda sadece iki kutuplu yapı hâkim olmuş. Bu durumun yaşanmasında tabii diğer partilerin bölgeyi ihmal etmesi de en önemli etken olarak karşımıza çıkıyor. Ama partimiz Türkiye’nin her yerine olduğu gibi ilimize de önem veriyor. Van hem jeopolitik hem de jeostratejik olarak önemli bir konumda yer alıyor,” ifadelerini kullandı.

CHP olarak Van’dan milletvekili çıkaracaklarına kesin gözüyle baktıklarını belirten Bedirhanoğlu, bunun için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bedirhanoğlu, CHP’nin ayrım yapmadan ülkedeki tüm kesimlerin demokratik bir zeminde; hak, adalet mücadelesine destek verdiğini, bu çalıştayın Van’da yapılmasının her yönüyle çok anlamlı ve kıymetli olduğunu söyledi.

CHP’nin Van’ı seçmesindeki en büyük nedenlerden birinin; Van’ın, Doğu’nun lokomotifi bir şehir olmasından kaynaklı olduğunu söyleyen Bedirhanoğlu, “Belki çok sancılar yaşamış, depremler görmüş, ekonomik olarak sarsılmış bir şehiriz bu doğru. Ama Van, geçmişten bu yana her zaman önem arz etmiş bir şehirdir. Hem ilimizde hem bölgemizde parti olarak gün geçtikçe güçleniyoruz,” dedi.

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’nın Van çıkarması kentte heyecan yarattı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir