CHP’nin Van mitingine Yeşil Sol Parti seçmeni damgasını vurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin dün Van’da Beşyol Meydanı’nda düzenlediği mitinge Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve çok sayıda partili katıldı.

Van’da dün Beşyol Meydanı’nda düzenlenen CHP mitingine ilgi oldukça yoğundu. Mitinge CHP lideri ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda partili katıldı. Mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, kayyumlara ve Van ekonomisine dikkat çekti. Katılımın yoğun olduğu mitingde Yeşil Sol Parti bayrakları dikkat çekti. Mitinge katılanlar arasında Yeşil Sol Partili seçmenler Kılıçdaroğlu’na desteklerini dile getirdiler.

‘Cumhurbaşkanlığı Kılıçdaroğlu milletvekilliği Yeşil Sol Parti’

CHP’nin Van mitingine katılan çok sayıda Yeşil Sol Partili seçmen arasında bulunan Abdulhadi Tayık, katılımın yoğun olmasından memnun olduğunu dile getirerek, “İnşallah kazanacağız,” dedi. Tayık, seçim sonuçları ile ilgili, “Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı olacak, milletvekilliğini ise Yeşil Sol Parti kazanacak,” dedi.

‘Fakirin kanı üzerinden siyaset yapanları lanetleyeceğiz’

Bir diğer Yeşil Sol Parti seçmeni olan Hamdi İpek ise “Tanıdığımız, gördüğümüz kadarıyla bütün torbaları dolarlarla doldursalar da Sayın Kılıçdaroğlu elini sürmeye tenezzül etmez. Hırsız değil. Bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Bugüne kadar yaptığı siyaseti de temiz görüyoruz. Yeşil Sol Parti seçmeni olarak sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz. Hukukun üstünlüğü, adalet hepimize yetiyor, biz bunu istiyoruz. Eşit yurttaş, egemen hukuk, gerçek bir demokrasi 86 milyonluk halka yeterlidir,” dedi.

İpek, Edirne’den Hakkari’ye kadar herkesin kardeş olduğunu söyleyerek, “Birilerinin siyaseti tükenmiş, ne diyeceklerini bilmiyorlar. Ekonomiden söz edemiyor, sözün bittiği yerdeler. Kan üzerinden siyaset, halkı birbirine düşürme, kutuplaştırma… Bu da 15 Mayıs’ta sona erecektir. 15 Mayıs’ta Hakkari’den Edirne’ye kadar bütün halkımız aydınlanacaktır. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde olacaktır. Yeşil Sol Parti güçlü bir şekilde meclise yürüyecektir,” dedi.

İpek, bugünden sonra halkın; Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle kan üzerinden siyaset yapanlara izin vermeyeceklerini söyledi. İpek, “Bu kirli siyaseti de kardeşçe ortadan kaldıracağız. Fakirin kanı üzerinden siyaset yapanları lanetleyeceğiz,” dedi.

‘Demirtaş’a özgürlük istiyoruz’

“Selahattin Demirtaş’a özgürlük istiyoruz,” diyen bir başka Yeşil Sol Parti seçmeni de tek umutlarının kardeşlik olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’ndan tek taleplerinin ise birlik ve kardeşlik olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin hibir yerinde böyle bir kalabalık toplanmamıştır, diyen Abdulbaki Aslan Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı olmasını istediğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun herkese söz verdiği üzere güzel şeyler olacağını söyleyen Aslan, “Türkiye güzel olacak,” dedi.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
CHP’nin Van mitingine Yeşil Sol Parti seçmeni damgasını vurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir