City Van AVM büyük markalara ev sahipliği yaparak hizmete açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca TL borçla yıllardır ayaklanamayan Van Park AVM, yeni yönetimiyle City Van AVM oldu. Kısa süre içinde bütün borçları ödenen ve yeniden hizmete hazır hale gelen City Van AVM’nin açılış haberini City Van Denetim Kurulu Başkanı Abidin Aslan verdi: “Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda AVM’yi hak ettiği noktaya getirip açılışını yapacağız. AVM’yi, Van’ımızın ticari hayatına ve halkımızın hizmetine kazandıracağız.”

City Van Alışveriş Merkezi Kurban Bayramı’nda yenide açılıyor. Şehrin ekonomisi için ciddi bir gelir kaynağı olan AVM’yi, yeni yönetim kurulu hayalet konumundan çıkararak hizmete sunmak için hazır. Şehir merkezinde bulunan City Van Alışveriş Merkezi’nin yapımına, 12 yıl önce kentin en işlek caddesinde başlandı ve yıllarca inşaatı devam etti. 2019’da, inşaatı bittikten hemen sonra Van Park ismiyle açılmış ancak milyonlarca TL elektrik ve doğal gaz borcu nedeniyle de tekrardan kapıları kapanmıştı.

Akıbeti hakkında Vanlıların kafasında soru işareti olarak duran AVM, 2020’de olağanüstü kongreyle yönetimini değiştirdi. Kısa süre önce yaşamını yitiren Van’ın iş insanlarından Ali Aslan’ın da aralarında bulunduğu yönetim, AVM’in iskân problemini ve minyonlarca TL elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyerek işe koyuldu. Türkiye’nin ve dünyanın büyük markaları City Van AVM’de yerini alacağı da söylenenler arasında. 

‘City Van AVM’yi ticari hayata kazandırmak için çalışıyoruz’

Serhat News’e konuşan City Van Denetim Kurulu Başkanı Abidin Aslan, “City Van AVM’nin en zor zamanlarında ciddi ve özverili emekler vererek geceli, gündüzlü bir çalışma yürüten ve kısa bir süre önce vefat eden merhum Ali Aslan’a Allah’tan rahmet ve ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Gerek yönetim ve denetim kurulundan oluşan ortak yönetimiz ve gerek hukukçu üyelerimiz ile birlikte 3 yılı aşkın bir süredir AVM’nin açılması, ticari hayata kazandırılması için uzun soluklu ve özverili bir çalışma içindeyiz” dedi.

City Van AVM büyük markalara ev sahipliği yaparak hizmete açılıyor - abidin Aslan
Abidin Aslan

‘Gelişi güzel seçilen yönetim büyük faturalara neden oldu’

Aslan, yaşanan aksaklıkların en büyük nedeninin doğru bir yönetimin belirlenmemesinden kaynaklı olduğunu yorumladı. Yaşanan aksaklıklar hakkında da, “Öncelikle 2018’de AVM’in bitiminde, mülkiyet sahiplerinin oluşturacağı genel kurulun yapılmamış olması ve gelişigüzel şekilde görevlendirilmelerin yapılması büyük sorunların doğurmasına yol açtı. Aynı zamanda bina ile ilgili kesin ve geçici kabullerin yapılmadan ve hiç olmazsa yarısını geçecek şekilde doluluk oranı yakalanmadan, yüzde 20’lik oranıyla AVM’nin faaliyete geçirilmesi, beraberinde doğalgaz, elektrik, su ve personel maaşları gibi giderlerin katlanarak artması neden oldu” şeklinde belirtti.

City Van AVM büyük markalara ev sahipliği yaparak hizmete açılıyor - van AVM 1

‘Öncelikle mülk sahiplerin hukuksal sorunları çözüldük’

AVM’in yarısının Van Büyük Şehir Belediyesi’ne diğer yarısının da iş insanlarına ait olduğunu aktaran Aslan, “Bu nedenle önceliğimizi bu duruma vererek, uzun uğraşlardan sonra sorunların çözümü için hukuki altyapıyı oluşturduk. Yorucu bir süreçten sonra genel kurul yaptırarak yasal organları oluşturduk. Yönetime büyükşehir belediyesini de katarak süreci birlikte yasal zemine oturtmaya ve sonuca ulaştırmaya çalıştık. Burada mülkiyeti olan gerek hukukçularımız gerek diğer yetkili organlarımızdaki arkadaşlarımız bu süreçte hiçbir ücret talep etmeksizin şimdiye kadar çok yorucu bir çaba içinde olmuşlardır” dedi.

“Kurban Bayramı’nda City Van’ı açacağız”

Kurban Bayramı’nda açılışın yapılacağını paylaşan Aslan, AVM’in bir önceki yıllar birikmiş borçlarının nasıl ödendiğini şu sözlerle aktardı: “Hukuki sorunlar bittikten sonra 1,5 milyon TL olan elektrik ve doğalgaz borçlarını ödedik. AVM içinde oluşan ciddi tahribatları gidermek için ihale yaptık ve buradaki tüm sorunları çözümü için bir firmasıyla anlaştık. Bir taraftan bu sorunlar giderilirken, biz İstanbul kökenli ve şu an 18 AVM yöneten ENS adındaki firmayla masaya oturduk. Bu firma uluslararası firmalarla iletişim halinde ve dünyaca ünlü markaları buraya getirebilmesi noktasında mutabakata vardık. Şimdiye kadar sorunların yüzde 70’ni çözdük diye bilirim. Bundan sonraki süreç 3 ayda tamamlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda önümüzdeki Kurban Bayramı’nda AVM’yi hak ettiği noktaya getirip açılışını yapmak ve var olan bu önemli değeri Van’ımızın ticari hayatına ve halkımızın hizmetine kazandırmaktır. Açılışa kadar ki bu süreçte yönetim ve denetim ayırımı yapmadan elbirliğiyle ve hukukçu üyelerimizin de çok özverili desteğiyle adeta geceli gündüzlü çalışarak süreci bugüne getirmeye çalıştık.”

(ro)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
City Van AVM büyük markalara ev sahipliği yaparak hizmete açılıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir