Demirtaş’tan 23 Nisan mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, “Yeni Parlamento’nun aynı ruhla, ayırımsız çalışarak ülkenin tüm sorunlarına çözüm üreteceği inancıyla 23 Nisan kutlu olsun” mesajını paylaştı. 

Demirtaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün, TBMM’nin açılışının 103. yıl dönümü. Yeni Parlamento’nun aynı ruhla, ayırımsız çalışarak ülkenin tüm sorunlarına çözüm üreteceği inancıyla 23 Nisan kutlu olsun.” ifadesini kullandı. 

Demirtaş'tan 23 Nisan mesajı - 1682234257481 ekran resmi 2023 04 23 10

Demirtaş, tweetinde 17 /25 Aralık soruşturmasının ardından TBMM’de bakanlar için yapılan Yüce Divan oylamasında AKP’lilerin çok konuşulan pozu ve eski Meclis binasının fotoğraflarına da yer verdi. 

Yüce divan oylaması

5 Mayıs 2014’te TBMM’de kurulan komisyonda AKP’den 9, CHP’den 4, MHP ve HDP’den birer milletvekili yer aldı.

HDP’li üye Bengi Yıldız komisyonun çalışmalarına getirilen yayın yasağına tepki göstererek ve çalışmaların sağlıklı işlemediğini söyleyerek komisyondan ayrıldı.

Yedi ayın sonunda, AKP’li üyelerin oylarıyla komisyon yolsuzlukla suçlanan bakanların Yüce Divan’da yargılanmasının gerekmediğini bildiren bir karar aldı.

Bu karar TBMM Genel Kurulu’na tartışmaya açıldı. Yapılan oylamada, adları yolsuzluk iddialarına karışan bakanlar Çağlayan, Güler, Bağış ve Bayraktar’ın Yüce Divan’a gönderilmesine yönelik önergeler reddedildi.

Bu oylama sırasında ortaya çıkan görüntüler de çok konuşuldu.

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demirtaş’tan 23 Nisan mesajı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir