Demirtaş’tan Kışanak’a destek: Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP Eski Eş başkanı Selahattin Demirtaş, “Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye’nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım” ifadelerini kullandı.

2014 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı seçildikten sonra, “örgüt üyeliği” iddiasıyla Ekim 2016’da tutuklanan Gültan Kışanak, Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) milletvekili seçimlerine ayrı girme kararını eleştirerek “Ortak seçim listesi de olmayacaksa, bu ittifak artık bir seçim ittifakı niteliğinde değildir” ifadelerini kullanmıştı. “Bir sosyalist olarak…” başlıklı yazısında “HDP’nin ve bu seçime girecek olan Yeşil Sol Parti’nin de Kürt sosyalistler, yurtseverler ve Türkiye sosyalist hareketinin ortak partisi olduğunu da hatırlatmak isterim. Yani Meclis’te tek sosyalist parti TİP değil. Bu hakikatleri dikkate alarak, bir tek oyu bile heba etmeye kimsenin hakkı olmadığının da altını çiziyorum” dedi.

Demirtaş’tan destek

İttifak çatısı altında seçimlere girme konusunda Selahattin Demirtaş’tan çağrı geldi. Kışanak’ın yazısını hatırlatan Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“Mecliste, alanlarda ve cezaevlerinde yıllardır direnen sosyalistler olarak, Türkiyeli tüm yoldaşlarımızı parlamentoda en güçlü şekilde görmek istiyoruz. Her bir arkadaşımız birbirinden değerlidir, yıpratılmaları asla doğru olmaz. Tek bir milletvekilliğinin bile geleceğimizi belirleyeceği bu seçimde Türkiye’nin tüm sosyalistlerini, tüm demokratlarını Yeşil Sol Parti listelerine güç vermeye, güç almaya çağırıyoruz. Gültan Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım.

Aynı şekilde, tüm Kürt partilerini de demokrasi ruhuyla Yeşil Sol Parti’de buluşmaya çağırıyoruz. Değerli yol arkadaşlarımızın, çağrılarımızı karşılıksız bırakmayacaklarını umuyor, herkese dostça selam, sevgilerimizi gönderiyoruz.”

Demirtaş’tan Kışanak’a destek: Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım - demirtas paylasim

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Demirtaş’tan Kışanak’a destek: Başkanımızın çağrısını yerde bırakmayalım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir