‘Devrim lazım’ ifadelerini kullandığı için gözaltına alınan yurttaş: Sözlerimin arkasındayım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ÖZEL HABER- Van’dan Antalya’ya çalışmak için giden inşaat işçisi Ahmet Kumak, Hasan Köksoy isimli youtubera röportaj verdiği sırada, cebindeki 2 buçuk TL’yi göstererek “devrim lazım” ifadelerini kullandığı için gözaltına alınmıştı. Yaşadıklarını anlatan Kumak; yoksulluk, işsizlik ve aynı zamanda artan zamlara dikkat çekerek, “söylediklerimin arkasındayım” dedi.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Ahmet Kumak, inşaatta çalışmak için gittiği Antalya’da “Kendine Muhabir” Youtube kanalının sahibi Hasan Köksoy’un kendisine uzattığı mikrofona konuştu. Yaptığı konuşmanın yayımlanması sonrası iktidarı eleştiren ifadeleri nedeniyle, “Halkı kin ve nefrete alenen tahrik etme” ve ”Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle gözaltına alınan Kumak, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Maruz kaldığı baskılar nedeniyle Erciş’e dönmek zorunda kaldığını dile getiren Kumak, yaşadıklarını gazetemize değerlendirdi.

Kumak, “Bir gazeteci bana mikrofon uzattı. Bende anayasanın bana tanıdığı düşünce ve ifade özgürlüğü hakkımı kullanarak düşüncelerimi açıkladım. Kullandığım sözlerimin arkasındayım,” dedi. Kumak, sosyal medyada kendisine yöneltilen iddiaların ise asılsız olduğunu ifade ederek; “Gözaltındayken kimsenin aleyhine tek bir cümle kullanmadım. Kimse de beni zorla konuşturmadı. Kendi hür irademle düşüncelerimi paylaştım. Birilerinin hakkımda ‘paçayı kurtarmak için ifadesini değiştirdi’ sözlerini kınıyorum,” dedi.

‘Kendi Özgür İrademle Röportaj Verdim’

Antalya Kapalı Yol’da, ‘Kendine muhabir’ isimli youtube kanalının sahibi Hasan Köksoy’un kendisine mikrofon uzattığını dile getiren Ahmet Kumak, hiçbir yönlendirme olmadan kendi hür iradesiyle röportaj verdiğini söyledi. Kumak, “Verdiğim röportaj sonrası Hasan Köksoy’un tutuklanmasıyla hiçbir alakam yoktur. Bana yöneltilen suçlamayı kabul etmiyorum. Yaptığım röportajda, anayasanın bana tanıdığı haklarımdan faydalanarak ülkeyi uçuruma götüren politikaları eleştirdim. Hasan beyin eşi, bir takım açıklamalarda bulunmuş, bu sözleri kendisine yakıştıramadım,” dedi.

‘Devrim Lazım!’

Mevcut yönetimin ülkeyi getirdiği durumun göz önünde olduğunu ifade eden Kumak, bu yönetimin değişmesi için “devrim lazım” ifadelerini kullandığını söyledi. Devrimden kimsenin korkmaması gerektiğinin altını çizen Kumak, sözlerine şu ifadelerle devam etti: “Devrim yenilik demektir, bu nedenle bir seçimin gerektiğini söyledim. Ülkenin kötü yönetildiğini, birçok kişinin düşüncelerinden dolayı tutuklandığını, insanların açlık ve sefalet içinde olduğunu ve şu anda durumun iyiye gitmediğini dile getirdim. Düşüncelerimi dile getirdiğim için gözaltına alındım.” Kumak, bu ifadeler sonrası gözaltına alındığını belirterek bu sırada psikolojik işkenceye maruz kaldığını öne sürdü. Kumak, “Seramiği çizdiler, bu çizgiyi geçmeyeceksin dediler. Ağır bir psikolojik baskıya maruz kaldım. Buna rağmen ‘bu adam beni zorla konuşturdu’ diye bir ifade kullanmadım. Hasan Köksoy isimli arkadaşın tutuklanmasına da çok üzüldüm. Eşinin hakkımda kullandığı açıklamaların hiçbirini kabul etmiyorum,” ifadelerini kullandı.

‘Sözlerimin Arkasındayım’

Verdiği röportajda, her vatandaşın şikâyet ettiği mevcut ekonomi politikalarını eleştirdiğini söyleyen Kumak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bir inşaat işçisiyim. İş bulmakta zorlanıyorum. Günün erken saatlerinden gün batımına kadar çalışıyorum. Aldığım yevmiye 150 TL. Bununla geçinmek mümkün mü? Bunca pahalılık karşısında iş bulamayan insanlarda var. Bugün bu pahalılıkta geçinmek mümkün mü? İşte ben bunları anlattığım için gözaltına alındım. Bu da ülkenin mevcut durumunu gözler önüne seriyor. Ben açım ve her fırsatta aç olduğumu söylemek zorundayım. Erken bir seçim şart ve bu yönetimin değişmesi için devrim şart, yenilik şart.”

Ne Olmuştu?

Antalya’da, “Kendine Muhabir” isimli Youtube kanalında sokak röportajları yayınlayan Hasan Köksoy, yaptığı bir röportajın ardından 3 Aralık tarihinde gözaltına alındı. Ayrıca Köksoy’a röportaj veren Ahmet Kumak’ta gözaltına alınmıştı. Kumak, verdiği ifade işlemlerinden sonra serbest bırakılırken, Köksoy, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Halkı kin ve nefrete alenen tahrik” suçlamasıyla çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Haber/ Fotoğraf: İdris Yılmaz

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Devrim lazım’ ifadelerini kullandığı için gözaltına alınan yurttaş: Sözlerimin arkasındayım

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir