1. Haberler
  2. Güncel
  3. Diyarbakır’da Kürtçe uyarı yazıları karalandı

Diyarbakır’da Kürtçe uyarı yazıları karalandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır’da kimliği belirsiz bir grup, yaya yollarına yazılan “Hedî” ve “Peşî Peya” uyarı yazılarını karaladı.

 

Van’ın ardından Diyarbakır’da da yaya yollarına yazılan Kürtçe “Hêdî (Yavaş)” ve “Pêşî Peya (Önce Yaya)” uyarı yazıları karalandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki ışıklar ve yaya geçidinin olduğu bölgeye saat 03.21 sıralarında bir otomobil, bir kamyonet ve ranger marka araç yanaştı. Ranger marka araçtan inen ve belinde silah bulunan kişi, araçların geçişini kontrol etmeye başladı. Kamyonetten inen 4 kişiden 2’si etrafı gözetlerken, 2 kişi ise fırça ve boyalarla Kürtçe uyarı yazılarını karaladı.

 

Öte yandan Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Ofis semti ile birçok noktasında da söz konusu uyarı yazıları benzer şekilde karalandı.

 

Serhat News

Van’da Kürtçe yazıyı silip yerine ırkçı yazılama yaptılar

Tepki Ver | mutlu1
1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
1
_a_rm_
Şaşırmış
Diyarbakır’da Kürtçe uyarı yazıları karalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 Yorum

  1. Avatar

    Mantıklı…

    Cevapla
  2. Avatar

    Doğru düzgün hizmet yok gereksiz işler ve laf kalabalığı çok

  3. Avatar
    7 Ağustos 2024, 01:13

    Allah Kürdü neden yarattı? “Gökleri ve yeri yaratması, dillerinizin ve renklerinizin farklı olması O’nun delillerindendir. Şüphesiz ki bunda (gerçeği) bilenler için dersler vardır.” (Rum suresi-22) ayeti ile “… kendiniz için istediğiniz bir şeyi mümin kardeşiniz için de istemedikçe hakiki manada iman etmiş sayılmazsınınız.” Hadis i Şerîf’i Kürtçeyi ve kürtleri de kapsıyor mu? Yoksa Müslüman olmanın yolu Kürtlüğü terk etmekten veya aslını inkar edip haramzade olmaktan mı geçiyor? Allah’ın helal kıldığını haram kılan yasaklayan, onu hor gören gafiller, haşa Allah sizin kadar bilmiyor mu? Yoksa size danışıp öyle mi yaratacaktı Kürtleri? Kiminizin alnı secdeden kalkmıyor ama ne fayda

    Cevapla