Doğaseverlerin tercihi Hakkari şelaleleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dört mevsim, dağ sporlarının yapılabildiği bir merkez olarak ön plana çıkan Hakkari’de, doğa severler 15 kilometrelik yürüyüş yapıp kentteki doğal güzelliklere dikkat çekti.

Sahip olduğu zengin doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Hakkari, son zamanlarda doğaseverlerin ilk tercihi haline geldi.

Hakkari Objektif’in haberine göre, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) üyesi dağcılar ile doğa severler kenti tanıtmaya devam ediyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç’un da eşlik etiği dağcı ve doğaseverler, Hakkari’ye 15 kilometre uzaklıkta bulunan Ava Ore Şelalesi’ne yürüyüş düzenledi.

Karla kaplı dağların arasında bulunan ve büyüleyici doğası ile dikkat çeken Ava Ore Şelalesi çevresinde gezinti yapan 15 doğasever, hem çevre temizliği yaptı hem de bölgede bulunan hayvanları besledi.

Doğaseverlerden Cahit Şahin, “Pazar günümüzü iyi değerlendirmek için Hakkari’den buraya 15 kilometrelik bir yürüyüş parkuru ile geldik. Özellikle kışın burası kar tutmuyor. Bütün halkımızı özellikle de gençlerimizi doğaya bekliyoruz. Gezmek istiyorlarsa her yeri tavsiye ediyoruz. Ava Ore, Kaval Şelalesi, Kırıkdağ’daki Çiçek Vadisi… Hakkari’nin her bir tarafı cenneti andırıyor. Özellikle Kaval Şelalesi’ne yol yapılmasını istiyoruz,” dedi.

Ava Ore Şelalesi önünde Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (CİSAD) pankartı açan doğa severler, Hakkari’nin turistik yerlerinde çevre temizliğinin önemine dikkat çektiler.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğaseverlerin tercihi Hakkari şelaleleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir