Doğubayazıt, Patnos ve Ardahan’da Newroz coşkusu başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğubayazıt binlerce kişi, Newroz ateşini tutuşturmak için meşalelerle yürüyüş başlattı. 

“Her der Newroz, her dem Azadî” şiarıyla Newoz ateşinin yakılacağı Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde halk Newroz ateşinin yakılacağı Belediye Garajı’na doğru meşalelerle yürüdü. Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) öncülüğünde gerçekleştirilen Newroz’a katılmak için sabahın erken saatlerinde çevre köylerden ve ilçelerden yola koyulan Serhat halkı, ilçe merkezine geldikten sonra şehir içi dolmuşlarla ücret alınmadan Newroz alanına taşındı. 

“Jin, jiyan azadî”, “Biz hazırız” pankartlarının açıldığı Newroz alanında sık sık, “Bijî Newroz” sloganları atıldı.

Doğubayazıt, Patnos ve Ardahan’da Newroz coşkusu başladı - patnos newroz6

Meşalelerle newroz alanına yürüyüş 

“Her der Newroz, her dem azadî” şiarıyla gerçekleştirilen kutlamalar için binlerce kişi, HDP ilçe binası önünde bir araya gelerek meşalelerle Belediye Garajı alanına doğru yürüyüş yaptı. “Jin, jiyan azadî” sloganlarıyla yürüyenlere çevredeki yurttaşlar alkış ve sloganlarla destek verdi. Hala alana yoğun bir akış devam ederken, arama noktalarında uzun kuyruklar oluştu. Sloganların dinmediği Newroz programı Maraş merkezli depremde ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşuyla başladı. 

Newroz’da HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel ve HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu İslam Masası üyesi Diba Keskin konuşma yapacak.

Patnos 

Patnos ilçesinde hava durumu eksileri bulmasına rağmen, halk Newroz alanına yürüyor. Her yıl ilçe merkezinde bulunan Belediye alanında kutlanan Newroz, bu yıl ilçe merkezi dışında bulunan Patnos İlçe Otogarı’nın arkasında kutlanıyor. Sabahın erken saatlerinde Patnos Belediyesi tarafından ilçe merkezi ve mahallelerinde belli alanlarda bırakılan halk otobüsleri ile yurttaşlar Newroz alanına taşınıyor. HDP ile Yeşil Sol Parti bayrakları ile süslenen Newroz alanında, “Newroz ateşi ile özgürlüğe” yazılı dev pankart asıldı. Newroz kutlamalarına HDP milletvekilleri Muazzez Orhan ile Abdullah Koç  katılım sağlayacak. 

Doğubayazıt, Patnos ve Ardahan’da Newroz coşkusu başladı - patnos newroz5

Ardahan

Ardahan’ın Göle ilçesinde HDP İlçe Örgütü tarafından ilçe binası önünde düzenlenen Newroz’da HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ve HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm konuşacak. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Doğubayazıt, Patnos ve Ardahan’da Newroz coşkusu başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir