1. Haberler
  2. Güncel
  3. Düğünlerde ortaya çıkan para ve altın görüntülerini eleştiren Kandaşoğlu: Düğünleri şova dönüştürmeyelim

Düğünlerde ortaya çıkan para ve altın görüntülerini eleştiren Kandaşoğlu: Düğünleri şova dönüştürmeyelim

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Basın’da “Aşiret Düğünü” şeklinde başlıklarda servis edilen ve kilolarca altın ile milyonlarca liranın xelat(takı) olarak atıldığına ilişkin haberlerin yoğunlaşması sonrasında sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Vanlı iş insanı Zahir Kandaşoğlu, “Kendimizle çelişiyoruz” paylaşımını yaptı.

Van’da son dönemlerde, “Aşiret düğünü” ismi ile medyada geniş yer bunan haberler tepki almaya devam ediyor.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan iş insanı Zahir Kandaşoğlu, “Kanaat önderleri”ne ve aile büyüklerine bir çağrıda bulundu. Yaptığı çağrıda Kandaşoğlu, “Allah razı için bundan sonra bölgede yapılan düğünlerde para ve altınları sosyal medya önünde altın ve paraları göstermeyelim” ifadelerini kullandı” paylaşımında bulundu.

Kandaşoğlu sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Ülkemizde en fazla genç nüfusuna sahip olan Bizim Bölgemizdir. Gençlerin % 80 bu tür düğünleri yapma gücüne sahip değildir. Bu tür gösterişler bu durumda olan gençleri ve aileleri büyük bir üzüntü sevk etmektedir. Bu çağda ve hayat pahalılığında gerçekten çok hoş olmayan bir durum. Bölgenin ve gençlerin kimyasını bozmaktadır. Bölgemizin yatırım gücü ortadadır. Bölgenin birçok sorun ve sıkıntıları vardır. Bu tür görüntüler bölgemizin gelişmesi ile örtüşmediği net bir şekilde ortadadır. Kendi kendimize büyük bir çelişkiye düşürmekteyiz. Bu durum ilimize her yünüyle zarar vermektedir. 5-10 düğün görüntüsü sanki ile bölgenin milli gelirden aldığı payı çok yüksektir. Halbuki Bölgenin,  Milli gelirden aldığı pay gülünçtür. Lütfen gelin hep birlikte El Ele Verin bu hoş olmayan ve  yanlış olan görüntüye son verelim.. Son günlerde bu gençlerimizin en mutlu ve kutsal olan günleri şova dönüşmektedir. O da bizim örf ve adetlerimize uygun düşmemektedir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Düğünlerde ortaya çıkan para ve altın görüntülerini eleştiren Kandaşoğlu: Düğünleri şova dönüştürmeyelim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar

    Adam haklı bu şovu yapanlar kadar basit sıradan görgüsüz insan türü olamaz , Kürt halkı asil ve merttir, bunu yapanlar ise silik ve şahsiyet yoksunudurlar

    Cevapla