Durmuş: Dolar düştü, etiketler de düşsün

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kars Ticaret Borsası Başkanı Metin Durmuş, doların son günlerde düştüğünü, fiyatların da ona göre güncellenmesi gerektiğini söyledi.

Kars Manşet’in haberine göre, Durmuş, artan dolar ile birlikte 130 liradan 250 liraya çıkan yem fiyatlarının, son günlerde düşen dolarla birlikte en az 60 lira düşüşe geçmesi gerektiğini kaydederek, “Ben bugün dolar düştüğü için çok mutluyum. Bu düşünün inşallah her şeye yansımasını bekliyoruz. Yem ve gübre fiyatları başını aldı gitti. 130 liraya aldığımız bir çuval yem 250 lira oldu. Bunların ve gıda fiyatlarının bir an önce düşüşe geçmesi lazım. İnsanlarımızın alım gücü kalmadı. Yer şeyin fiyatı yüzde 500 arttı,” dedi.

Vatandaşın ev, araba veya ihtiyacını karşılayamadığını, demirin kilosunun 15 lira olduğunu vurgulayan Durmuş, “Bu adam nasıl demir alıp inşaat yapacak. Bir an önce özel firma ve marketlerde fiyat artışlarının denetim altına alınması gerekiyor. Un ve gübre fiyatlarının acilen düşmesini bekliyoruz. Dün yem fiyatlarında 20 lira kadar bir düşüş oldu ama en azından 50 – 60 lira düşmesi lazım. Üretici perişan, çiftçi perişan kimse istediği ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Kars’ta da her şey dolara endekslidir. Her kes dolar arttı diye bahane etti şimdi bakalım neyi bahane edecekler. Artık hiç kimse bir şeyi bahane edemez. Bu ülke hepimizin kalkınırsak hepimiz ayağa kalkacağız, batarsak hepimiz birlikte batacağız,” ifadelerini kullandı.

Köylüye ve çiftçiye destek olunması gerektiğini söyleyen Durmuş, “Üretim yapmayan bir ülkede kalkınma olmaz. Köylüye destek olunması lazım. Tarım ve Orman Bakanı’mıza da buradan sesleniyorum. Şu zamana kadar arpa ve buğdaya destek verilmiyordu. Bundan sonra arpa ve buğdaya da destek verilmesini talep ediyoruz. Kars çiftçisi arpa ve buğday ekimi yapardı ama şimdi ekemiyor. Mazot fiyatları uçtu gitti. Köylü nasıl ekip biçecek. Mazot, gübre, yem fiyatlarının en azından eski seviyelerine gelmesi lazım. Bütün fiyat artışlarının denetim altına alınması lazım. Herkes doların yükselmesini bahane ediyordu artık dolar fiyatları düşürüldü ve kimsenin bir bahanesi kalmadı,” dedi.

Serhat News

(YK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Durmuş: Dolar düştü, etiketler de düşsün

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir