Eğitim Sen: Tasarısı geri çekilsin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’na ilişkin birçok merkezde açıklama yapan Eğitim Sen, tasarının geri çekilmesini istedi.

MA’da yer alan habere göre, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) üyeleri, Diyarbakır’daki PTT Ofis Şubesi önünde açıklama yaparak, Meclis’e faks gönderdi. Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Eşbaşkanı Zülküf Güneş, yaklaşık 3 yıldır Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun gündemde olduğunu ancak tasarının son bir ayda kapalı kapılar ardından apar topar hazırlandığını belirtti. Güneş, “Öğretmenlik mesleği için bir kanuna ihtiyacımız var ama bu kanun hazırlanacaksa öğretmenlerin, sendikaların ve eğitim bileşenlerinin bütününün görüşlerinin alınarak hazırlanmalı” dedi.

Adana

Eğitim Sen Adana Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısına ilişkin Adana Cemalpaşa Postanesi önünde açıklama yaptı. Açıklamanın ardından Meclis Başkanlığı’na ve AKP ile MHP grup başkan vekilliklerine faks gönderdi.

Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’nın tüm eğitim emekçilerinin itirazlarına rağmen 1 Şubat günü Meclis’e getirileceğini belirterek, “Tasarısının geri çekilmesi için TBMM Başkanlığına, AKP ve MHP Grup Başkanlıklarına faks gönderiyoruz” dedi.

Eğitim sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan öğretmenlik mesleği gibi önemli bir konunun birkaç kanun maddesi üzerinden büyük ölçüde statü farklılaşması ve maaş artışına indirgenmesinin doğru bir uygulama olmadığının altını çizen Kaya, “Ülkemizde bulunan bütün meslek kanunları, kamu özel ayrımı yapmaksızın ilgili mesleğe ilişkin düzenlemeler içerirken, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun sadece kamuda çalışan öğretmenlere yönelik sınırlı düzenlemeler içermesi büyük bir eksikliktir. Tasarıda aday öğretmenlere yönelik adaylık sınavının kaldırılması ve sınavın işlevinin Adaylık Değerlendirme Komisyonu’na devredilmesi, atamalarda yoğun olarak gündeme gelen çok sayıda mağduriyetin bir benzerinin bu konuda da ortaya çıkmasına neden olacaktır. Eğitim çalışanlarının bilgisi ve önerileri dışında hazırlanan, onların haklarını ve taleplerini içermeyen Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısının geri çekilmesini talep ediyor ve bu talepler doğrultusunda karar almanızı bekliyoruz” diye konuştu.

Mersin

Eğitim Sen Mersin Şubesi de Merkez Postane önünde bir araya gelerek tasarının geri çekilmesi için açıklama yaptı. Eğitim Sen Mersin Şube Sekreteri Semih Gündoğdu, tasarının eğitimciler için ciddi mağduriyetler getireceğine dikkat çekerek, tasarının biran önce geri çekilmesi gerektiğini aktardı.

Van

Eğitim Sen Van Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’na tepki gösterdi. Van Perihan AVM binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Eğitim Sen Şube Eşbaşkanı Murat Atabay MEB’in eğitim emekçilerinin tüm sorunlarına geçmişte olduğu gibi bugün de piyasacı ve rekabetçi bir mantıkla yaklaştığı belirtti. Atabay, tasarının geri çekilmesini istedi.

Antep

Eğitim Sen Antep Şubesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısı’nın geri çekilmesini istedi. Eğitim Sen Antep Şube Başkanı Ömer Parlakçı, “Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısında öğretmenlerin nitelikleri ve seçimi başta olmak üzere oluşturulan komisyonlar, önerilen eğitim sertifika programları pek çok belirsizlik taşımakta ve bunların belirlenmesi Milli Eğitim Bakanlığı’na bırakılmaktadır. Bu durum anayasaya aykırı olarak yasama yetkisinin yürütmeye devredilmesi anlamına gelmektedir” dedi.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eğitim Sen: Tasarısı geri çekilsin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir