1. Haberler
  2. Güncel
  3. Emekliler için dijital kimlik kartı: Peki kart nasıl alınacak

Emekliler için dijital kimlik kartı: Peki kart nasıl alınacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere yönelik indirim gibi duyurular için kurduğu ’emekliler.gov.tr’ internet sitesini erişime açtı. Ayrıca ‘Emekli Dijital Kimlik Kartı’nın duyurusu yapıldı. Peki ‘Emekli Dijital Kimlik Kartı’ nasıl alınacak?

Emeklilere yönelik seyyanen zam sözünü yerine getirmeyen hükümet, günlük hayatta pek karşılığı olmayan ‘Emekli Dijital Kimlik Kartı’nı kullanıma aldı.

 

65 yaş altı emekliye su bile yok!

 

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Türkiye Yüzyılı emektarlarımızın ‘Emekli Dijital Kimlik Kartı’ hazır. Emeklilerimize özel yapılan indirimler ve birçok fırsatlara ‘http://emekliler.gov.tr’ adresi üzerinden erişebilirsiniz” bilgisi verildi. Ancak bu kart, 65 yaş ve üstü emeklilere verilecek.

 

Dijital kart nasıl oluşturulacak?

 

SGK’nin paylaşımında ’emekliler.gov.tr’ internet sitesi üzerinden ‘dijital kimlik kartı’nın nasıl oluşturulacağına ilişkin videoya da yer verildi.

 

Buna göre, emekliler, oluşturulduktan sonra PDF çıktısı alınacak dijital kimlik kartı üzerindeki QR kodla kendilerine özel indirimlerden faydalanabilecek.

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Emekliler için dijital kimlik kartı: Peki kart nasıl alınacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir