Erciş’te toplu mezar bulundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala



Özel Haber – Van’ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı Mahallesi yakınlarında toplu mezar bulundu. Defineciler tarafından kazıldığı tahmin edilen alan da çok sayıda insan kemiğine rastlandı.


Erciş ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çelebibağı Mahallesi sınırları içinde yer alan Madavang bölgesinde toplu mezar bulundu. Defineciler tarafından kazıldığı tahmin edilen, yaklaşık 70 santimetre derinliğindeki bir çukurda yetişkin insanlara ait parçalanmış kafa tası ve kemikler bulundu. Şu ana kadar resmi makamlarca olay yerinde herhangi bir inceleme yapılmazken, toplu mezarda gözlem yapan Arsisa Dil ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Cewdet Zilanlı, toplu mezarın yakın bir tarihe ait olabileceğini söyledi.


Toplu mezarın defineciler tarafından yapılan kazılar sonrasında ortaya çıkarılmış olabileceğini belirten Zilanlı, “Daha öncedece definecilerin yaptığı mezar tahriplerine rastladım. Yani bu kemiklerin Urartu dönemi yada o süreçten önceki mezarlardan çıkan kemiklerle kıyaslanamaz derece de farklıdır. Bu kemiklerin üzerindeki deri izleri halen yeni. Aynı zamanda eski kemikler incedir. Fakat bu kemikler kalın. Tabi bu konuya uzmanların el atması gerek” dedi.

Erciş’te toplu mezar bulundu - Arsisa Dil ve Kultur Arastirma Dernegi Baskani Cewdet Zilanli
Arsisa Dil ve Kültür Araştırma Derneği Başkanı Cewdet Zilanlı


Zilanlı, toplu mezarın araştırılması ve insani değerlere ugun bir şekilde defnedilemesi için yetkililere göreve çağırdı.

Haber : İdris Yilmaz

Video düzenleme: Zafer Avnaş

(A-A)

Serhat News

Erciş’te toplu mezar bulundu - Li Erdise gorak komi hat ditin 3 1
Erciş’te toplu mezar bulundu - Li Erdise gorak komi hat ditin 4 1
Erciş’te toplu mezar bulundu - Li Erdise gorak komi hat ditin 5 1
Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erciş’te toplu mezar bulundu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir