1. Haberler
  2. Güncel
  3. Erdoğan seçim kararını 14 Mayıs olarak imzaladı

Erdoğan seçim kararını 14 Mayıs olarak imzaladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs’ta seçimlerin yenilenmesine dair kararı imzaladı. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin 14 Mayıs’a çekilmesiyle ilgili kararı imzaladı. Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararının yarın ki (11 Mart 2023) Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, YSK’nin iki aylık seçim takvimini başlatacağını duyurdu. 

Erdoğan, “Buna göre iki ay sonra ilk pazar günü yani 14 Mayıs 2023 milletimiz Cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçmek üzere sandık başına geçecektir. Ülkemiz, milletimiz, Meclisimiz ve siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Erdoğan, Seçimlerin 18 Haziran yerine bir ay önceye çekilmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi:

“14 Mayıs olması kararımızı çok önceden, yılbaşından hemen sonra paylaşmıştık. Seçimi yaklaşık bir ay öne çekme kararını alma nedenimiz, 18 Haziran’da milyonlarca gencimizin hayatını ilgilendiren üniversite sınav tarihiyle çakışıyordu. Öte yandan yurtiçi ve yurtdışı vatandaşlarımızın gideceği Hac dönemine denk geliyordu. İlk ve orta dereceli okulların tatil olması nedeniyle de tatil beldelerine giden vatandaşlarımız olacak. Bu nedenlerle 18 Haziran’ın milletimizin iradesini sandığa yansıtması için sağlıklı bir tarih olmadığı kararına vardık.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan seçim kararını 14 Mayıs olarak imzaladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir