1. Haberler
  2. Güncel
  3. Erdoğan’dan Kayseri çıkışı: Yabancı düşmanlığını körükleyerek hiçbir yere varılamaz

Erdoğan’dan Kayseri çıkışı: Yabancı düşmanlığını körükleyerek hiçbir yere varılamaz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin konuşan Erdoğan, “Yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz” dedikten sonra, muhalefet belediyelerini de LBGTİ+’ları konusunda hedef aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kızılcahamam’da düzenlenen kampta AKP’li belediye başkanlarına hitap ederken, muhalefetteki belediyeleri hedef aldı, “Muhalefetin siyaset anlayışında köklü bir değişim yaşanmazsa, korkarım önümüzdeki 5 sene boyunca benzer hadiselere şahitlik edeceğiz” dedi.

Muhalefetin kazandığı belediyelerde vaatlerin yerine getirilmediğini iddia eden Erdoğan, LGBTİ+’ları hedef alan ifadeler kullanırken, Kayseri’de Suriyelilere yönelik ırkçı saldırılar ile ilgili ise, “Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz” dedi.

Muhaliflerin ellerinde bulunan belediyeleri hedef aldı

Erdoğan’ın AKP Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’ndaki konuşmasından satır başları şöyle:

“Seçimler bitince muhalefetin vaat yağmurunun da sonuna gelindi. Gençlere, kadınlara, esnafa, emekliye verilen sözlerin tamamı unutuldu.”

“(Muhalefet belediyeleri) Belediye binalarını, LGBT paçavralarıyla donatmak dışında herhangi bir icraatları olmadı.”

“Muhalefetin siyaset anlayışında köklü bir değişim yaşanmazsa, korkarım önümüzdeki 5 sene boyunca benzer hadiselere şahitlik edeceğiz. Biz böyle bir siyaset tarzını asla kabul etmiyoruz.”

“Yerel yönetimlerde güç zehirlenmesine kapılarak vatandaşa hayat biçimi dayatılmasını doğru bulmuyoruz.”

‘Türkiye’nin fay hatları ile oynamaktan her kes uzak durmalı’

Türkiye’nin fay hatlarıyla oynamaktan herkes uzak durmalı. Muhalefetin aklıselim sahibi aktörlerinden eski Türkiye’nin kötü hatıralarını tekrar canlandıran sahnelerin önüne geçilmesi konusunda daha çok çaba bekliyoruz.

Birilerinin kendi beceriksizliklerinin faturasını savaşlar ve terör sebebiyle evini, barkını, vatanını terk etmek zorunda kalmış sığınmacılara kesme kurnazlığına da göz yumulmamalıdır.

“Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körükleyerek hiçbir yere varılamaz. Dün Kayseri’de küçük bir grubun yol açtığı müessif olayların sebeplerinden biri muhalefetin bu zehirli söylemleridir.

‘İnsanların evlerini arabalarını ateşe vermek kabul edilemez’

Kim olursa olsun insanların evlerini, akrabalarını yakmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez.”

“Siyasi kazanım uğruna nefret siyasetine tevessül edilmesini acizlik olarak görüyoruz. Biz hiçbir zaman böyle olmadık, bundan sonra da olmayacağız.

Ayrımcılık, ötekileştirme, nefret diliyle insanları düşmanlaştırma, AK Parti siyasetinde kendisine yer bulmamıştır, asla ve asla yer bulamayacaktır.”

“Milletimizi bizar eden başıboş köpek sorunu olmak üzere, şu an ülkemizin gündeminde olan meseleleri kati bir çözüme kavuşturacağız.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Erdoğan’dan Kayseri çıkışı: Yabancı düşmanlığını körükleyerek hiçbir yere varılamaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir