Ertaş: 14 Mayıs savaşa karşı barış isteyenlerin seçimi olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşiller Sol Parti Van 8’inci sıra milletvekili adayı Taylan Ertaş, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerin savaşa karşı barışı isteyen halkların seçimi olduğunu söyledi.

Türkiye’de 14 Mayıs’ta Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanı seçimi yapılacak. Seçime sayılı günler kala partiler hem milletvekilliği hem de cumhurbaşkanlığı seçimi için kent kent dolaşmaya devam ediyor. Van’da 693 mahallede 764 okulda, 2 bin 284 sandıkta 704 bin kişi oy kullanacak. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde 93 bin 440 yeni seçmen oy kullanacak. En fazla yeni seçmen ise 26 bin kişi olarak İpekyolu ilçesinde bulunuyor.

Ertaş: 14 Mayıs savaşa karşı barış isteyenlerin seçimi olacak - v 27 04 2023 tatvan yesil sol miting ilk foto

Milletvekili sayısı 8 olan Van’da son seçimlerde HDP 6, AKP ise 2 milletvekili çıkarmıştı. 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde 6 milletvekiline sahip olan ve Yeşiller Sol Parti listelerinden seçime girecek olan HDP 8-0’lık bir sonuç çıkarmayı hedeflediklerini sık sık dile getiriyor.

‘8-0 zor fakat imkânsız değil’

Yeşiller Sol Parti Van 8’inci sıra milletvekili adayı olan Taylan Ertaş, partisinin öngördüğü üzere 8-0’lık bir sonuç beklediklerini söyledi. Ertaş, bu sonucun zor olduğunu fakat imkânsız olmadığını dile getirdi. Ertaş, 8-0’lık sonuç için seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Ertaş, adaylar olarak seçim çalışmalarına büro açılışları ile dâhil olduklarını söyleyerek, “Partimiz aylar önce seçim çalışmalarına başlamıştı. Bizler, adaylar olarak seçim bürolarının açılışları ile çalışmalara dâhil olduk. Esnaf ziyaretleri yapıp STK temsilcileri ile görüştük” dedi.

Seçim bürosu açılışlarının bir açılıştan ziyade miting havasında gerçekleştiğini kaydeden Ertaş, bunun kendilerine ayrıca enerji verdiğini ve böyle bir destekle çalışmaya başladıklarını söyledi. İlçe ilçe gezmeye devam ettiklerini belirten Ertaş, “Yaptığımız esnaf ziyaretlerinde bize daha önce oy vermeyen, başka partilere oy veren esnafın şu anki iktidarın siyasetinden mustarip durumdalar” diye belirtti.

Ertaş: 14 Mayıs savaşa karşı barış isteyenlerin seçimi olacak - taylan ertas yesil sol aday

‘İktidar gidecek, başka şansları yok’

Ertaş, şu an sadece ekonomik değil sosyal ve siyasal olarak bir krizin yaşandığını söyledi. “Bu krizi daha çok yaşayanlar esnaflar” diyen Ertaş, esnaflardan olumlu tepkiler aldıklarını aktardı. Esnaf ziyaretlerine sanayi bölgesi ve marangozlar sitesi ile başladıklarını dile getiren Ertaş, “Ziyaret ettiğimiz esnafların yüzde 90’ı bize olumlu dönüşler yapıp, destekliyor” diye ifade etti.

Ertaş, “Bu iktidar, şu an bize verilen destekle gidecek. Başka şansları yok. Bizim geçmişten zaten Van için kırdığımız bir rekorumuz var; 7-1’lik bir rekor. Biz bu rekoru 8-0 ile taçlandırmayı hedefliyoruz. Bu zor ama imkânsız değil. Bunun için çalışmalar yapıyoruz. Şu an 7-1 görünüyor ve çalışmalarımızı 8-0 için yapıyoruz. Bütün parti emekçilerimiz, adaylarımız ve diğer yoldaşlarımızla beraber yürütüyoruz çalışmalarımızı” ifadelerini kullandı.

’14 Mayıs seçimleri yüzyılın seçimi’

Van’ın birçok sorunu olduğunu vurgulayan Ertaş, Van’ın ekolojik dengesinin korunmasına dair çözümlerinin olduğunu aktardı. Ertaş, “Meclise gittiğimiz zaman AKP’ye karşı meclis çoğunluğunun sağlanması gerekiyor. Sadece cumhurbaşkanı değişikliğinin her şeyi çözeceği anlamına gelmiyor. Hem Van’da hem Kürdistan’da hem de Türkiye’de sorunların çözümünde meclis çoğunluğunu sağlamak amacını güdüyoruz” diye konuştu.

Ertaş son olarak şunları kaydetti: “14 Mayıs seçimleri sadece bir seçim değil yüzyılın seçimi. Yüzyıllık sosyal, ekonomik ve siyasal krizin bitirilmesi için bir çözüm yolu aslında. Savaşa karşı barışı isteyen halkların kazanacağı bir seçimdir.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ertaş: 14 Mayıs savaşa karşı barış isteyenlerin seçimi olacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir