Eski Belediye Eşbaşkanı Çetin tahliye edilmedi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tutuklu olarak yargılanan Van Edremit eski Belediye Eşbaşkanı ve HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Rojbin Çetin’in yargılandığı dava duruşmasından tahliye kararı çıkmadı.

Diyarbakır’daki evine yapılan polis baskını sonucu 7 Temmuz 2020’de tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu üyesi ve Edremit Belediye Eşbaşkanı Rojbin Çetin hakkında “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla açılan davasının duruşması Van 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Çetin’in avukatları, ailesi, yerine kayyım atanan Erciş Belediye eşbaşkanı Yıldız Çetin, ve HDP’liler katıldı.
Çetin, duruşmaya Diyarbakır E Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Kürtçe olarak savunma yapan Çetin, tahliyesini istedi.

Çetin’in savunmasından sonra söz alan avukatlar ise dosyada yargılananların tamamının beraat ettiğine dikkat çekerek, müvekkilinin tahliyesini istedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti, dosyada bulunan ve mahkemeye getirilemeyen gizli tanıkların dinlenmesi için duruşmayı 17 Şubat’a erteledi.

Serhat News

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Eski Belediye Eşbaşkanı Çetin tahliye edilmedi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir