1. Haberler
  2. Güncel
  3. Feyat Kıyak yine tehdit etti: Bir iki tokatla bırakmam

Feyat Kıyak yine tehdit etti: Bir iki tokatla bırakmam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaptığı açıklamalarla sürekli tepki çeken Vanspor Başkanı Feyat Kıyak, yine tehdit açıklamalarıyla gündeme geldi. Vanspor’u güvenmeyeceği kişilere teslim etmeyeceğini dile getiren Kıyak, kendisi hakkında yazı yazdığı için darp edilen gazeteciyi de kastederek, “Ferhat kıyak birine düşmanlık ederse bir iki tokatla bırakmaz” diyerek yine Van halkını ve gazetecileri tehdit etti.

Vanpor kongresine kısa süre kala kentte bir TV kanalına katılan Kıyak, alenen tehdit ederken, tepki çeken açıklamalarla gündeme geldi.

Bu sezon bekleneni veremeyen ve Vanlıların şampiyonluk hayalleri başka bahara kalırken, kongre öncesi şuana kadar Vanspor’a 5 iş insanı farklı gruplarla adaylıklarını ilan ettiler. Buna rağmen Vanspor’u güvenmeyeceği kişilere teslim etmeyeceğini dile getiren Kıyak, kendisi hakkında yazı yazdığı için darp edilen gazeteciyi de kastederek, “Ferhat Kıyak birine düşmanlık ederse bir iki tokatla bırakmaz” diyerek yine Van halkını ve gazetecileri tehdit etti. Kıyak yaptığı açıklamalarda Vanspor’u borç batağına soktuğu da ortaya çıktı.

Vanspor 40 milyon borcun altına soktu

Yaptığı açıklamalarda Vanspor’un borcunu da açıklayan Kıyak,  “Resmi olarak kulübün 17 milyon, 10 milyon ise gayri resmi borç yani 27 milyon TL ile devraldım. 2 Senede playoff şampiyonluk yaşatmış bir başkan ve yönetimiz. Futbolcuya 22 Milyon, 4 milyon da piyasaya borcumuz var. 14 milyona yakın SSK borcu, 1 milyon 300 bin vergi borcu yani toplamda 40 milyon borcu var” bilgilerini verdi.

Irkcı açıklamalarını unuttu Amedspor’u örnek verdi

Yaptığı ırkçı açıklamalardan dolayı kentteki STK ve iş insanlarından destek alamayan Vanspor’un durumundan kendisine pay çıkarmayan Kıyak, “Vanspor’un hesapları sayın Van valimizin verdiği talimatla 10 günde bir denetleniyor. Bunların derdi Vanspor değil, Vanspor’u 2 sene önceki duruma götürmektir.  Gönül isterdi ki o şehrin birleşenleri siyasetçileri ve STK’ları Amedspor’a verilen destekler gibi Vansporu da sahiplenseydi. Sonra çıkıp ey Ferhat gel bize hesap ver deselerdi” dedi.

100 milyon bütçe şartı

Programda gelen eleştirilere de cevap veren Kıyak, “Sanki Ferhat Kıyak 2 sene önce Ali Cengiz oyunlarıyla kulübü devir almış izlenimi var. Sanki Ali Cengiz oyunlarıyla gelip bu takımı devir etmiyor. Üzerinde rant sağlıyor algısı var. Sadece ben adayım deyip liste sunacaklar da var. Ancak 100 milyon getirip bizim ve yönetimimizin karar kıldığı desteklediği biri de olacaktır.

Ferhat Kıyak ve yönetiminin yapamadığını gelecek arkadaşın 100 milyonu hazırsa bu şehre bu şampiyonluğu yaşatacak kim varsa başımızın üstünde yeri var. Yönetim olarak bir araya gelip seçimde o arkadaşı destekleyeceğiz.

‘Ferhat Kıyak düşmanlığı kötüdür’

Konuşmasında yine tehditlere başvuran Kıyak şunları söyledi:

“Kimse kusura bakmasın! Bu zorlu süreçte kim bize maddi destek vererek, çoluk çocuğunun rızkını verdiyse ona hesap vermek zorundayız. Dün mısır satan bugün gazetecilik yapan arkadaşa neyin hesabını vereceğiz? Hesap ne zaman verilir biliyor musunuz? Ben ancak kongre dönemi hesap veririm. Gazetecinin şerefi elindeki kalemidir. Gazeteci adam ahlaklı adam olur. Doğruları yazmakta mükelleftir insanların şerefiyle iftira atmakla değil. Bir insanın şerefiyle oynamak doğru değildir.  Gazeteci kendini dövdürtüyor benim üzerimden reklam yapıyor. Ferhat Kıyak’ın düşmanlığı kötüdür. Ferhat kıyak birine düşmanlık ederse bir iki tokatla bırakmaz bizim üzerimizde kimse siyaset ve reklam yapmasın. İnsanın onuru haysiyetiyle nasıl oynarsın benim bir ailem aşiretim var. İnsanın onurunu haysiyetini nasıl yazarsın! Bu ne kadar ahlaki! Ben kendime düşman benimsediğim adamı bir tokatla bırakacak adam değilim.”

Ne olmuştu?

Vanspor’a dair yaptığı sanal medya paylaşımlarından sonra darp edilen Gazeteci Yasin İpek, Vanspor ile ilgili sanal medya hesabından, “Vanspor Şampiyonluk Kupaları haczedildi, icra yoluyla satılacak… Vanspor’un şerefi satılıyor. Van Spor Kulüp Başkanı Feyat Kıyak, bir futbolcunun alacağını vermediği gerekçesiyle, mahkeme kararıyla haciz işlemleri başlattı” paylaşımını yapmış, sonrasında da ismi öğrenilemeyen bir kişi tarafından darp edilmişti. İpek, kendisini darp eden şahsı tanımadığını belirterek, “Vanspor’la ilgili bir daha haber yapma” tehdidi aldığını kaydetti. İpek, “Bunlar Feyat Kıyat’ın adamlarıdır. Feyat Kıyak’ın Vanspor ile ilgili yaptığı usulsüzlükleri gündeme getirdiğim için ve sessiz kalmadığım için bu saldırıya uğradım” açıklamasında bulunmuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Feyat Kıyak yine tehdit etti: Bir iki tokatla bırakmam
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir