Görür’ün ölümüne neden olan askerin tutuklanma talebine ret

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkale’de Erhan Görür’ün ölümüne ilişkin açılan davaya SEGBİS ile katılan sanık Üsteğmen Erkoç’un avukatı, müvekkilinin görevi gereği ateş açtığını ileri sürerken, askerin tutuklanması yönündeki talepler ise reddedildi.  

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Qaşqol Mahallesi’nde, 14 Haziran 2020 tarihinde askerler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Erhan Görür’ün ölümüne ilişkin Üsteğmen Yasin Erkoç hakkında “taksirle öldürmek” suçundan açılan davanın ikinci duruşması Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Görür’ün avukatı Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şube Eşbaşkanı Ebru Demirtepe ile ÖHD ve baro avukatları ile Görür’ün yakınları katıldı.

‘Görev gereği ateş açmış’

Sanık Erkoç’un katılmadığı duruşmaya avukatı, Ses ve Görüntü Bilişimi Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. İlk olarak söz alan sanık avukatı olay yerinde daha önce birçok “terör” olayının gerçekleştiğini savunarak, müvekkilinin görev gereği ateş açtığını ileri sürdü. Avukat ayrıca, müvekkilinin kendisini telefonla arayarak “kendimi iyi hissetmiyorum” diyerek, duruşmada hazır bulanamayacağını söylediğini iddia etti. 

‘Kasten öldürme’

Ardından konuşan Görür’ün avukatı Ebru Demirtepe, önceki beyanlarını tekrarlayarak, “Olay ihbar hattına kaçakçılık yapan bir guruba yönelik yaşandığı kayıtlara geçmiştir. Olay yerinin incelenmesi diğer şüpheliler yönünden soruşturmanın genişletilmesini istiyoruz. Yine olay günü 112 aranarak ‘burada iki yaralı var’ ihbarına rağmen sadece bir kişinin ambulansla hastaneye götürülmesi beyanlarının araştırılması gerekiyor. Sanığın ifadesinde sadece 7 kez ateş açtığını, ancak olay yerinde 7’den fazla boş kovanın bulunmuştur. Dosyada bir değil birden fazla kişi bulunmaktadır. Fazladan ateş açılan boş kovanların kimlere ait olduğu hususu araştırılmalı. Soruşturmanın bu boyutuyla genişletilmesi gerekir. Olay yerinde incelemenin yapılması gerekir” dedi.

Sanığın “Kasten insan öldürme” suçu işlendiğine dikkat çeken Demirtepe, Erkoç’un tutuklanması gerektiğini söyledi.

‘Tutuklama talebi’

Avukat Cüneyt Ergün de, sanık vekilinin dediğinin aksine olay yerinde daha önce herhangi bir olayın yaşanmadığını söyledi. Ateş açılması sonucu mağdurların kaçmaya başladığını ifade eden Ergün, sanığın “Kasten insan öldürdüğü” yönünden değerlendirilerek tutuklanması talebinde bulundu.

Tutuklanma talebine ret

Olay günü 112 hattına yapılan ihbarın araştırılması talebini kabul eden mahkeme heyeti,  sanık hakkındaki idari soruşturma evrakının ilgili kurumdan istenmesine, sanığın tutuklanma talebinin reddedilmesine karar vererek duruşmayı 6 Aralık’a erteledi. MA

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Görür’ün ölümüne neden olan askerin tutuklanma talebine ret

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir