Gözaltıdanki gazeteci Canözer’in ifadesi alındı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gözaltındaki JinNews muhabiri Beritan Canözer’in götürüldüğü emniyette ifadesi alındı. Canözer’in ve diğer gözaltındakilerin, açık tanık Ümit Akbıyık’ın iddiaları ile gözaltına alındığı öğrenildi. 

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 18 gün kala Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında dün Diyarbakır merkezli 21 kentte çok sayıda eve baskın düzenlendi. Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bingöl, Van, Şırnak, Batman, Antep, Urfa, Bursa, İstanbul, İzmir, Mersin, Mûş, Bitlis, Hakkari, Osmaniye, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Ankara’da baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda polisler, bazı kitap ve dijital materyallere el koydu. Soruşturma kapsamında JinNews muhabiri Beritan Canözer, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Abdurrahman Gök, MA muhabiri Ahmet Kanbal, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Osman Akın, haftalık Kürtçe yayın yapan Xwebûn Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kadri Esen, gazeteciler Mehmet Yalçın, Mehmet Şah Oruç, Mikail Barut, Salih Keleş ve Remzi Akkaya’nın ve hukukçuların da aralarında olduğu 152 kişi gözaltına alındı.

Gözaltıların ardından savcılık, 24 saatlik avukat görüşme kısıtlılığı kararı getirdi. Bu sabah itibarıyla biten kısıtlılık kararının ardından avukatlar müvekkilleriyle görüşmeye başladı. 

İfadeler başladı

Gözaltına alınanların daha önce Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi üyesi olan Ümit Akbıyık adlı açık tanığın verdiği ifadeler üzerine alındığı belirtildi. Gözaltındaki 152 kişinin emniyet ifadeleri başlarken, Canözer’in de ifadesi de alındı. Açık tanık Ümit Akbıyık’ın verdiği ifadeleri sorulan Canözer’e Ümit Akbıyık’ı tanıyıp tanımadığı soruldu. Canözer ise “Bu şahsı tanımıyorum sadece verdiği röportajlardan görmüşlüğüm var” cevabını verdiği aktarıldı. Ayrıca Canözer’e ajanstaki meslektaşları, meslektaşlarıyla yaptığı telefon görüşmeleri ile haberler soruldu. Canözer’e kaç yıldır gazetecilik yaptığı, herhangi bir sendikaya üye olup olmadığı ve kaç kere gözaltına alındığı da soruldu.

Öte yandan ifade alma işlemleri devam ederken, gazetecilerin avukatı Resul Temur ve gözaltındaki diğer avukatların ifadelerinin de yarın alınması bekleniyor.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gözaltıdanki gazeteci Canözer’in ifadesi alındı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir