Gözaltına alınan gazeteciler adliyeye sevk edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan gazeteciler Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmetşah Oruç ve Mikail Barut, adliyeye sevk edildi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında Diyarbakır 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nin aralarında gazeteci, siyasetçi, sanatçı ve avukatların bulunduğu 216’sı hakkında gözaltı kararı verdiği ve bunlardan 128’inin gözaltına alındığı soruşturmada adliyeye sevkler başlandı. Bir yandan emniyet ifadeleri sürerken, diğer yandan emniyette ifade vermeyi kabul etmeyenlerin adliyeye sevkleri başlatıldı. 

Emniyette ifade vermeyi kabul etmeyen gazetecilerden Abdurrahman Gök, Beritan Canözer, Mehmetşah Oruç ve Mikail Barut ile siyasetçi Hakim Kaya, Şahin Biçimli, 78’liler Derneği’nden Abdulgani Alkan adliyeye sevk edildi. Gün içinde emniyette ifade vermeyi kabul etmeyenlerin adliyeye sevkleri beklenirken, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların tümü emniyette ifade vermediği öğrenildi. 

2 kişi serbest bırakıldı

Gözaltına alınan avukatlar Gurbet Özbey Öner ile Jiyan Sametoğlu emzirme döneminde olan bebekleri nedeniyle gözaltına alınmalarının ardından dün savcılığa sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından, adli tedbir kontrolü talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Gurbet Özbey Öner, Jiyan Sametoğlu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gözaltına alınan gazeteciler adliyeye sevk edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir