1. Haberler
  2. Güncel
  3. Gülmez: Hep beraber soralım; Devlet neden provokasyon yapar?

Gülmez: Hep beraber soralım; Devlet neden provokasyon yapar?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yollara yazılan Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi ve son zamanlarda ‘Halay Çeken’lere yönelik gerçekleştirilen operasyonlara tepki gösteren PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Gülmez, ” Hep birlikte soralım ‘Devlet neden provokasyon yapar?’ Devlet herkesin devleti olacaksa yaraları kaşımaktan vazgeçmeli, yaraları iyileştirme yoluna gitmelidir” ifadelerini kullandı.

Belediyeler tarafından Kürtçe uyarı yazılarının silinmesi ve “halay operasyonları” kapsamında yapılan gözaltı ve tutuklamalar Van’da protesto edildi. Van’da İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA) İl Örgütü, Cumhuriyet Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi.

Düzenlenen basın açıklamasında konuşan PİA Genel Başkan Yardımcısı Menice Rümeysa Gülmez, Kürtlere ve Kürt kültürüne yönelik bir saldırının olduğunu söyleyerek, “TRT Kurdi ile Kürt diline zemin hazırlayan devlet nedense  ‘pêşî peya’ yazısını illegal yöntemlerle silmeye çalışıyor” dedi.

Halay ve müziğin Kürt kültürünün önemli ögelerinden olduğunu belirten Gülmez, “Hep birlikte soralım ‘Devlet neden provokasyon yapar?’ Devlet herkesin devleti olacaksa yaraları kaşımaktan vazgeçmeli, yaraları iyileştirme yoluna gitmelidir. Bu provokasyonları yapanlar devletin içine sızmış çeteler ise ve bunlar Kürtler üzerinden bir yerlere operasyon çekiyorlarsa bu da derhal aydınlatılmalıdır” şeklinde konuştu.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gülmez: Hep beraber soralım; Devlet neden provokasyon yapar?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir