1. Haberler
  2. Güncel
  3. ‘Güvenlik’ gerekçesiyle kapatılan caddeler 7 yıldır açılmadı

‘Güvenlik’ gerekçesiyle kapatılan caddeler 7 yıldır açılmadı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari merkeze bağlı Gupsî ve Çalkê (Karşıyaka) mahallelerinde bulunan iki cadde, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen askeri darbe sonrası İl Emniyet Müdürlüğü tarafından “önlem ve güvenlik” gerekçesiyle araç trafiğine kapatıldı.

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı’nın bulunduğu yol güzergahı, kazılan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle 7 yıldır kapalı tutuluyor. Yolları kapatılan mahalle sakinlerinin valilik başta olmak üzere Karayolları Müdürlüğü ve bakanlıklara yaptığı başvurular, 7 yıldır açılmadı.

200 Metre 6 kilometreye çıktı

Otluca (Xenanis) köyü yoluna bağlayan ve başta Ahmedi Hani İlköğretim Okulu, TOKİ konutları ve Aile Sağlığı Merkezi’ne bağlayan yolun “güvenlik” ve “kontrol” gerekçesiyle 2016 yılından bu yana kapatıldığını belirten bir mahalle sakini, “Mahallemizde yaklaşık 30 hane yaşamaktadır. Kapatılan yollar okullara bağlanmakta, sağlık ocağına geliş gidişlerde büyük sorunlar yaşamaktayız. Mahalle sakinleri olarak, şehir içi servis hizmetine hiçbir suretle ulaşmamakta ve 200 metrelik uzaklık mesafesinde olan yol, kapalı olmasından dolayı 5-6 kilometreye çıkmaktadır. Mahalleli olarak, sağlık ocağı, okul ve diğer yerleşim yerlerine gitmek için 200 metre yol gitmemiz gerekirken, yolun kapalı olmasından kaynaklı 5-6 kilometre şehri dolanarak varabiliyoruz” diye belirtti.

Uçurum kenarından geçiyorlar

Kentte kış mevsiminde yoğun kar yağışının olduğuna dikkat çeken mahalle sakini, “Yolları uçurum olan Kırk Konutlar istikametinden evlerimize ulaştığımızdan dolayı hayati tehlike yaşamaktayız. Kırk Konutlar istikameti uzun yıllardan beridir uçurum olmasına rağmen ve sık sık kazalar yaşanmasına rağmen hiçbir önlem alınmıyor” diye konuştu.

Yıllar içinde Hakkari il Karayolları Müdürlüğü’ne ve yetkili kurumlara dilekçeyle caddelerin açılması talebinde bulunan mahalliler, sonuç alamadı. Kapatılan caddeler nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirten yurttaşlar, sorunlarının bir an önce çözülmesini talep etti. (Hakkari Objektif)

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Güvenlik’ gerekçesiyle kapatılan caddeler 7 yıldır açılmadı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir