1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hakkari Üniversitesi’nde öğrenciler yurt sorununu protesto etti

Hakkari Üniversitesi’nde öğrenciler yurt sorununu protesto etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Üniversitesi’nde okuyan yüzlerce erkek öğrenci, barınma, ulaşım ve yemek sorunlarıyla karşı karşıya. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yurt Kur’un kiraladığı yeni yurt binasının hizmete girmemesi nedeniyle öğrenciler, eski Yurt Kur binası önünde protesto gösterisi düzenledi.

Yurdun bahçesinde toplanan yüzlerce öğrenci, mevcut koşullarda eğitimlerini sağlıklı bir şekilde sürdüremeyeceklerini belirtirken, yeni kiralanan binanın durumu ve yetersi durumunu protesto etti. Barınma sorununa çözüm bulamayan öğrenciler, sık sık yer değiştirerek zor koşullar altında eğitim aldıklarını ifade etti. Öğrenciler, “Her oda 18 kişilik. Sadece bir lavabo ve banyo var. Lavaboya geçiş diğer odalarda uyuyanların arasından geçerek sağlanıyor. Haftalardır yurt müdürüyle görüşüyoruz ama hiçbir sonuç alamadık” diye konuştular.

Barınma sorunu ve koşullar

Öğrenciler, sürekli yer değiştirerek zor koşullar altında yaşamaya çalıştıklarını ve eski yurtta mescitlerde veya koridorlarda kalmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, “Sivil bir yurttaşın binasını yurt olarak kiraladılar. Sosyal alan ve çalışma imkânı yok. Kış geliyor, yurttan üniversiteye ulaşım yok. Yüzlerce öğrenci rampayı yürüyerek mi çıkacak?” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Sorunlar çözülmüyor

Sorunların bir türlü çözüme kavuşmadığını dile getiren diğer bir öğrenci ise şunları söyledi: “Ekim ayında yeni yurt binasının teslim edileceği söylendi. Ama hala bir çözüm yok. Eski yurt depreme karşı hasarlı, ama geçen yıl burada kalmamıza izin verildi. Madem çürük raporu var, neden kullanmaya devam ettik. Hijyen yok, sağlıklı yemek yok. Ailelerimizden para istemekten utanıyoruz”

Ayrıca, 30 yaşına gelen öğrencilerin yurt kaydının silindiğini belirten öğrenciler yaşanan hukuksuzluklara son verilmesini istedi.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari Üniversitesi’nde öğrenciler yurt sorununu protesto etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir