Hakkari’de fırıncıların talepleri kabul edildi: Ekmek 2 buçuk lira

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de, yaşanan zamlar nedeniyle ekmek maliyetinden şikayet eden fırıncıların zam talepleri kabul edildi. Taleplerinin kabul edilmesi üzerine günlerdir kısıtlı ekmek üreten fırıncılar bugün itibariyle normal üretime geçti.


Zam talepleri kabul edilmediği için günlerdir ekmek üretimini kısıtlayan fırıncılar, istedikleri zam oranın kabul edilmesiyle bugünden itibaren kısıtlamayı kaldırdı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlarının girişimleri sonucu fırıncı esnafının talepleri Vali İdris Akbıyık’a aktarıldı. Talepleri kabul edilen fırıncılar bugünden itibaren ekmek üretimine başlayacak.

Girdi maliyetleri ve masrafların artması ile birlikte son dönemlerde yapılan zamların fırıncı esnafını zor durumda bırakması üzerine 20 Kasım 2021 Cumartesi günü 210 gram ekmeğin fiyatı 2 lira 25 kuruş olarak belirlenmişti.

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda fırıncı esnaflarla bir araya gelen Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, esnafın taleplerinde haklı olduğunu söyledi. Tekin, “Bundan 10 gün önce ekmek fiyatlarında güncelleme yapılmış ve ekmek fiyatını 2.25 kr. olarak belirtmiştik. Ancak bu fiyatı belirlerken 50 kg’lık bir torba un fiyatı 240 TL idi bugün maalesef bir torba un 360 TL oldu,” dedi. Tekin, esnafın zam talebinin haklı bir talep olduğunu belirterek, “10 gün içerisinde yüzde 50 civarında artan un fiyatı ve diğer girdi maliyetleri karşısında fırıncı esnafımız ekmek üretemez duruma gelmiştir. Ürettiği her ekmekte her gün zarar eden fırıncı bu yükü kaldıramaz duruma düşmüştür. Zararını en aza indirmek için de Hakkari merkez de ekmek üretimi kısıtlamasına gidilmiş, iki gündür bakkal ve marketlere ekmek dağıtılmamıştır.”

Hakkari’de fırıncıların talepleri kabul edildi: Ekmek 2 buçuk lira - WhatsApp Image 2021 11 30 at 10.19.53
Muharrem Tekin

Fırıncıların gerçekleştirdiği “kısıtlama” eylemi nedeniyle günlerdir mağduriyetler yaşandığına dikkat çeken Tekin, Hakkarililerin ekmeğe ulaşma sorununu gidermek ve ekmek üretimi kısıtlamasını ortadan kaldırmak için fırıncı esnafıyla bir araya gelerek çözüm yollarını aramaya çalıştıklarını belirtti. Tekin, “Fırıncı esnafımızın taleplerini alarak sayın valimiz ile paylaştık. Yapılan görüşmeler sonucunda fırınlarımızda ekmek üretimi tekrar başlamış ve bakkallara dağıtımı yapılmaya devam edilecektir. Kısa süreli yaşanan bu sorundan dolayı üzüntülerimizi belirtir, vatandaşlarımızın da fırıncı esnafımızı anlamalarını bekliyoruz,” dedi.

“Bir Hafta İçinde Ekmek 2.50 kr. Olacak”

Başkan Tekin, “10 gün önce 2.25 kr. olarak belirlenen fiyatların, maliyetlerin yüksek oranda artması nedeniyle bir hafta içinde 2.50 kr. olarak tekrar güncelleneceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz,” diye konuştu.

(Foto: Colemerghaber)

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de fırıncıların talepleri kabul edildi: Ekmek 2 buçuk lira

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir