1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hakkari’de kayyum’a karşı yürüyüş ve miting düzenlenecek

Hakkari’de kayyum’a karşı yürüyüş ve miting düzenlenecek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayyım uygulamasına karşın Hakkari’de yapılacak miting öncesi 3 gün sürecek yürüyüşün startı yarın Şemdinli’de verilecek.

 

Hakkari’de kayyım uygulamasına karşı 13 Haziran’da düzenlenecek “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” mitingi öncesi başlatılacak olan yürüyüşe yarın Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde start verilecek. Aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri ve çok sayıda kişinin katılacağı yürüyüş yarın saat 13.00’te başlayacak. “Demokrasi İçin Colemêrg’e Yürüyoruz” şiarıyla yapılacak olan yürüyüş Hakkari’nin  ilçe, belde ve köylerini kapsayacak.

 

Start Şemdinli’de

 

Yürüyüş kolu yarın Şemdinli ve köylerinde, 11 Haziran’da ise Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ve bağlı köylerinde olacak. 12 Haziran’da ise yürüyüş kolu Hakkari’nin Çukurca ilçesi ve bağlı köylerini ziyaret edecek. Çukurca’da sonra aynı gün kent merkezine ulaşacak olan yürüyüşçüler, Hakkari halkını mitinge kitlesel davet edecek.

 

Miting 13 Haziran’da

 

13 Haziran’da Hakkari kent merkezinde bulunan Ulu Cami’de yapılacak olan mitinge,  Demokratik Topluk Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA),  DEM Parti, Emek ve Özgürlük İttifakı, DEM Parti bileşenleri ve Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) katılacak.  (MA)

 

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de kayyum’a karşı yürüyüş ve miting düzenlenecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Avatar

    Merhabalar Van’da ve birçok yerde onca kişinin işine son verildi, neden o gariban işçileri düşünmüyorsunuz bayram geldi çocuklarına ne alacak ya da ne verecek hiç düşündünüz mü? Biran önce bu yanlıştan geri dönüşmesi lazım be o işçiler tekrar işlerine dönmesi lazım

    Cevapla
  2. Avatar

    Devlete karşı çıkanlar ülkeyi terketsin

    Cevapla