1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hakkari’de nöbet eylemi başladı: İlk grup Van ve Ağrı’dan

Hakkari’de nöbet eylemi başladı: İlk grup Van ve Ağrı’dan

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de Kayyım’a karşı Van ve Ağrı’da  gelen seçilmişlerden oluşan DEM Partili heyet, kentte merkezinde düzenledikleri yürüyüş sonrası yaptıkları açıklamayla nöbet eylemi başlattıklarını duyurdu.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Hakkari Belediyesi’ne 3 Haziran da İçişleri Bakanlığı kararıyla kayyım atamasına karşı kentte nöbet eylemi başlatıldı. Eyleme, Van’ın Gürpınar, Başkale ilçeleri ve Ağrı’nın Taşlıçay ilçe belediye eşbaşkanları ve meclis üyelerinden oluşan seçilmişlerin bulunduğu bir heyet katılım sağladı.

 

Yürüyüş düzenlendi

 

Heyet, kent girişinde DEM Parti Hakkariİl Örgütü tarafından karşılandı. Karşılama ardından kitle araçlar eşliğinde Kent merkezinde bulunan Hakkari Devlet Hastanesi önünden heykel kavşağına kadar Kürtçe ve Türkçe yazılı, “Kayyıma geçit yok” önlükleri ve “Kayyım kıyımdır, irade gaspına geçit yok” pankartıyla yürüyüşe geçti. Yürüyüş esnasında kitle sık sık, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek”, “Direne direne kazanacağız”, “Colemêrg ya me ye, şaredarî ya me ye”, “Jin jiyan azadî”, “Bijî berxwedana zindana” ve “Kayyım gaspına hayır”  sloganları atttı.

 

‘Eylemler sürecek’

 

Yürüyüş ardından kitle heykel kavşağında açıklamalarda bulundu. Burada ilk olarak konuşan DEM Parti HAKKARİ İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, tüm halkların kayyım irade gaspı ve hukuksuzluğuna karşı 3 Haziran’dan bu yana direnişte olduğunu söyledi. Şahin, “İlk günde söylediğimiz gibi bu sadece başlangıçtır. Aralıksız bir şekilde direnişimiz sürüyor ve sürecek. İrade gaspına karşı 30 gün sürecek yürüyüş ve nöbet eylemleriyle direnişimizi sürdüreceğiz. Yapılan bu hukuksuzluğu tüm dünyaya duyurup, sonuç alana dek eylemlerimiz sürecektir” dedi.

 

İktidara çağrı: kayyım politikalarından vazgeçin

 

Heyet adına konuşan DEM Parti Başkale Belediye Meclis üyesi Mehmet Salih Özdemir, Colemêrg halkının 3 dönem boyunca tüm hilelere rağmen iradesini DEM Parti’den yana  kullandığını belirterek, AKP hükümetinin bu zaferi hazmedemeyerek 3’üncü kez kayyım ataması gerçekleştirdiğini vurguladı. İktidara çağrıda bulunduklarını söyleyen Özdemir, “Mevcut kayyım politikalarınız geçmişte devlete, millete zarar veriyor. Derhal en kısa sürede kayyım politikalarından vazgeçin. Halkın iradesini yok saymak, gasp etmek vebal ve günahtır. Burada bulunmamızın temel amacı, kayyım politikalarına karşı adalet nöbeti başlatmak ve bununla birlikte irade gaspına son verilmesi talebidir. Kayyım tek amacı çalmak ve yok etmedir. Buna son verilsin belediyeler halkın iradesine verilsin” ifadelerini kullandı.

 

Heyet açıklama ardından kentte halkla temaslarda bulunmak üzere mahallelere geçti.

 

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de nöbet eylemi başladı: İlk grup Van ve Ağrı’dan

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir