Hakkari’de Sibirya soğukları: Buz sarkıtları 4 metreyi buldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dondurucu soğukların etkisiyle çatılarda buz sarkıtlarının boyları 4 metreyi buld.

Hakkari Objektif Haberin geçtiği bilgilere göre, Yüksekova’da haftalardır etkili olan sis ve dondurucu soğuklar hayatı durma noktasına getirdi. Havaların geceleri eksi 20 dereceye kadar düştüğü ilçedeki birçok binanın çatısında boyu 4 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu. Özellikle evlerin balkonları ve camların önlerini buzların kapatması ise görenleri şaşırttı.

İlçe sakinleri, bu sene kar yağışının az olduğunu fakat soğuk havanın geçen senelere oranla daha fazla olduğunu belirtti. 4 metreyi aşan buz sarkıtları karşısında şaşkınlığını gizlemediğini belirten Zafer Bozkurt, “Yüksekova’da geceleri hava sıcaklığının eksi 20 derecenin altına düşmesiyle adeta hayat durma noktasına geliyor. Dondurucu soğuklardan dolayı buz sarkıtlarının boyları 4 metreyi aşıyor” dedi.

Öte yandan, sabah saatlerinde yoğun sis etkisini gösterdi. Dondurucu soğuklarla birlikte sisin de etkili olduğu ilçede vatandaşlar evlerine hapsoldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi 10 metreye kadar düşerken, ulaşımda ise aksamalar meydana geldi.

Cengiz Topel ve İpekyolu caddeleri üzerinde seyir halinde olan sürücüler ilerlemekte zor anlar yaşadı. Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde önlem alan ekipler, sürücüleri takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda uyardı.

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de Sibirya soğukları: Buz sarkıtları 4 metreyi buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir