1. Haberler
  2. Güncel
  3. Hakkari’de unutulmuş bir köy: Anadağ

Hakkari’de unutulmuş bir köy: Anadağ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari Derecik ilçesine bağlı Anadağ Köyüne hizmet gitmediğini Meclis gündemine taşıyan Dem Partili Bartın, 5 bin nüfusa  köyde ciddi sorunların yaşadığını söyledi.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Dem Parti Hakkari milletvekili Öznur Bartın, Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyüne hizmet gitmediğini söyleyerek, “Anadağ Köyü, 5 mezrası ve yaklaşık 5 bin kişilik nüfusuyla ciddi hizmet sorunları yaşamaktadır” açıklamasını yaptı.

‘Köyde su yok, ulaşım zorlukla sağlanıyor’

Bartın şu açıklamalarda bulundu:
“16 kilometre mesafedeki Derecik’e yolun bozuk olmasından kaynaklı ulaşım zorlaşırken, köyde su şebekesi olmaması ve sık sık yaşanan elektrik kesintileri, yurttaşların susuz ve elektriksiz kalmasına neden olmaktadır.”

‘Güvenlik gerekçesi ile yapılan kanal hayvanların otlaklara ulaşmasını engelliyor’

Anadağ köylülerinin yaşadığı sorunlara değinmeye devam eden Bartın, “Ayrıca, güvenlik gerekçesiyle yapılan bir kanal, hayvanların suya ulaşımını ve otlaklara girmesini engelleyerek hayvancılığı olumsuz etkilemektedir” şeklinde konuştu.
Bartın meclisteki konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Anadağ’da yıkılan Yeşilova Mehmetçik Orta ve İlkokulu’nun yeni inşaatına başlanmaması, yaklaşık 500 öğrencinin sağlık ocağında eğitim almasına neden olmakta ve bu durum eğitimde eşitlik ilkesini ihlal etmektedir.
Yetkilileri, köyün temel ihtiyaçlarını karşılamak ve çocukların nitelikli eğitim alabilmesi için acilen köy okulu yapılması konusunda harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de unutulmuş bir köy: Anadağ
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir