Hakkari’de yöresel kıyafetli karma sergisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkarili fotoğrafçı Metin Akmaz’ın farklı tarihlerde çektiği kentin yaşamına dair fotoğrafların yer aldığı karma sergi açıldı. Yöresel kıyafetlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.

Hakkari Objektif Haberin geçtiği bilgilere göre, Bulvar Caddesi üzerindeki belediye binası önünde açık havada açılan ve Hakkari Kalkındırma ve Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Elif Şen ile Esnaf Salih Güler’in katkıları ile açılan sergide Hakkari kültürüne ait 120 fotoğraf yer aldı.

Hakkari’de köy yaşantısından, kışın zorluklarına, kiliminden doğasına, kadınından kentin kültürel yaşantısına dair fotoğrafların ön plana çıkartıldığı açık hava sergisine vatandaşlarda ilgi gösterdi.

Akmaz, Karma Resim Sergisi’nde, sembolik imgeler ile kentin yaşantısını yansıtmakta, Hakkari kadının rengarenk folklorik kıyafetleri ile doğasını fotoğraflayıp, sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Hakkari Kalkındırma ve Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Elif Şen, Sanatçı Metin Akmaz ve Salih Güler ile Hakkari’nin eski kültürüne ait eserlerin yer aldığı bir sergi açtıklarını, sergide büyük emek olduğunu söyledi.

Cep telefonu ile çektiği fotoğraflar ise sanata başladığını anlatan Fotoğrafçı Metin Akmaz serginin açılmasına destek veren herkese teşekkür etti.

3-002.jpg

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Taş ise Metin Akmaz ve arkadaşlarının soğuk havada açtıkları sıcacık serginin içimizi ısıttığını, bu serginin Hakkari hakkında kötü düşünenlere en güzel cevap olduğunu söyledi

1-002.jpg
2-002.jpg
4-001.jpg
5-002.jpg
6.jpg
8-001.jpg
7-001.jpg

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkari’de yöresel kıyafetli karma sergisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir