Hakkarili kadın girişimciler mandıra kurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hakkari’de faaliyet gösteren Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi, sadece kadınların çalıştığı mandıra kurdu. Kadınlar, leziz peynirlerin üretildiği mandıra sayesinde dış pazara açılmayı hedefliyorlar.

Onlar imkan sunulduğunda başarılı olacaklarını her fırsatta gösteren kadın girişimciliğinin Hakkari’deki en başarılı örnekleri.

Üretimleri sayesinde evlerini geçindirip çocuklarının eğitim masraflarını karşılıyorlar. Yöresel ürün paketlemeden, unlu mamul üretimine, reçel ve turşu çeşitlerinden bal paketleme işine bir çok alana birden el atan kadın girişimciler, şimdi de peynir üretimine girerek para kazanıyorlar.

15 kadının üye olduğu Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi’nin, kadınlara verdiği özel bir mesaj var: “Cesur olun. İsterseniz başaramayacağınız iş yok. Kendi işini yapmak isteyen, kendi ayaklarının üzerinde durmak isteyen bütün kadınlar, iş hayatına dahil olun. Hayalleriniz gerçek olsun.”

Hakkarili kadın girişimciler mandıra kurdu - kadin

Hakkari Çiçeklerin Özü Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Ticaret Bakanlığı ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’ndan (KEDV) aldıkları hibe desteği ile daha önce kurdukları atölyeyi büyütüyor.

KEDV desteği ile aldıkları makinalar ile küçük bir mandıra kuran kadın üreticiler, Şırden mayası ile sadece Hakkari’de üretimi yapılan peynir ile yerel ve dış pazara açılmayı hedefliyorlar.

KEDV’de görevli Gıda Mühendisi Nurper Özcan’ın denetlediği işletmede tamamen katkısız olan Şırden mayası ile yapılan peyniri markalaştırmak isteyen Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi’ne destek vereceklerini söyledi.

Kooperatif Başkanı Sibel Adıyaman ise KEDV’den gelen Gıda Mühendisi Nurper Özcan’ın desteği ile gıda güvenliğine uygun geleneksel üretimi bozmadan üretim yaptıklarını söyledi.

Kadın eli ile üretim yapılmasının önemine dikkat çeken Adıyaman, “İlimiz ve bölgemizin kalkınması için en önemli unsur üretimdir. Bunun için kadın üyelerimiz ile beraber imkanlarımız dahilinde çalışmalarımıza yoğunluk veriyoruz. Daha çok kadına ulaşma hedefimiz var,” şeklinde konuştu.

Kooperatifin Kurucu Başkanı Sevda Keskin ise markalaşma ve dijital pazarlama konularında proje çalışmalarına başladığını belirterek, kadınlar olarak ürettikleri ürünleri markalaştırarak ulusal ve dış pazarlara açılmak istediklerini dile getirdi.

Keskin, Çiçeklerin Özü Kadın Kooperatifi’nin güçlendirilmesi ve yerelde kalkınması için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Hakkarili kadın girişimciler mandıra kurdu - 7

(Hakkari Objektif Haber)

(TYK)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkarili kadın girişimciler mandıra kurdu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir