Hakkarililer zehir soluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şehrin bir kısmı doğal gaza kavuşmasına rağmen havası en kirli kentler arasında bulunan Hakkari’de, insanlar adeta zehir soluyor.

Hakkari Objektif ‘in geçtiği bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme Merkezi’ne bağlı Sürekli İzleme Merkezi açıklamasında, 2020 yılı şehirlerdeki hava kirliliği oranında Hakkari, 171 endeks değeri ile havası en kirli olan 3’üncü il oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2010-2016 yılları arasında gerçekleştirdiği ölçümlerin sonuçlarına göre de Hakkari Türkiye’de havası en kirli ikinci Şehir olarak açıklanmıştı.

Yine WHO’nun 2017 verilerinde çapı 2.5 mikron ve altında olan partikül madde hesabına dayanarak hazırlanan raporda, Hakkari Avrupa’da havası en kirli üçüncü şehir arasında yer aldı.

Şehrin bir kısmı doğalgaza kavuşsa da havaların soğuması ile birlikte kullanılan kalitesiz yakıt, hava kirliliğine neden oluyor.

Hava kirliliği nedeniyle şehir merkezinde görüş mesafesi düşerken, karla kaplı Sümbül Dağı adeta dumanlara teslim olmuş durumda. 

Sabahın erken saatleri ile akşam saatlerinde ortaya çıkan görüntü ‘Hakkari zehir soluyor’ dedirtir cinsten. 

Kirliliğin önlenmesi için herkesin kaliteli kömür kullanması gerektiğini belirten vatandaşlar, doğalgaz çalışmalarının tamamlanması gerektiğine dikkat çekiyor.

1-002.jpg

Serhat News

(sg)

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkarililer zehir soluyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir