Hakkarililere Demirtaş’ın mesajı: Colemêrg’ten rekor oy bekliyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeşil Sol Parti, seçim mitinglerinin startını Hakkari’de verdi. Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş miting alanını dolduran binlerce Hakkariliye, “Biz Colemêrg’te rekor oy bekliyoruz. Önce bu iktidarı göndereceğiz sonra yaralarımızı saracağız” mesajını gönderdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim mitinglerinin startını Hakkari’de verdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın’ın katıldığı miting, (Tekser) şehir otogarı alanında düzenlendi. Dün geceden beri yağan yağmura aldırış etmeyen halk, miting saatine doğru alana gelmeye başladı. Halkın, yöresel kıyafetleriyle geldiği alanın tamamı Yeşil Sol Parti flamalarıyla süslendi. Alanda dolaştırılan “Gayet tabi kudretlidir durumumuz” pankartı ise büyük alkış aldı. 

Hakkarililere Demirtaş’ın mesajı: Colemêrg’ten rekor oy bekliyoruz - Hkr 24 04 2023 colemerg miting7

Demirtaş’ın mesajı okundu

Saygı duruşunun ardından ilk olarak konuşan Başak Demirtaş, halkı selamladıktan sonra HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın mesajını okundu. Demirtaş mesajında, “Biz Colemêrg’te rekor oy bekliyoruz. Önce bu iktidarı göndereceğiz sonra yaralarımızı saracağız. Yapacağım şey; Kürt sorununu meclis çatısı altında çözmek için çabalayacağız. Bu nedenle Yeşil Sol Parti’nin en güçlü biçimde mecliste yer alması gerekiyor. 7 Haziran seçimlerini aşan ulusal birlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Dönem koltuk mevki peşinde koşmak değil. Tüm halkımızı adaylarımız etrafından kenetlenmeye çağırıyorum. Bağımsız adaylıkla yola çıkanlara sesleniyorum; bizim için kıymetlisiniz böyle yapmayın. Gelin Yeşil Sol Parti için çalışın. Size yakışan budur” ifadeleri yer aldı. 

Hakkarililere Demirtaş’ın mesajı: Colemêrg’ten rekor oy bekliyoruz - Hkr 24 04 2023 colemerg miting son8

‘Bu seçim haysiyet seçimidir’

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ise “Bu seçim ve sizin duruşunuz öyle görünüyor ki iktidarın fermanını buradan yazacağız. Diyorlardı ki, Kürtlerin takati kalmadı, işte halkımız, işte gençlerimiz, işte annelerimiz. Bu seçim haysiyet seçimidir. Halkımız kararını vermiştir. Biz bu seçimde AKP-MHP faşizmini yok edeceğiz ve Sayın Öcalan’ı özgürleştireceğiz. Bugün Kürtler yalnız değil, ittifak ve müttefikleriyle çok önemli bir yol alıyor. Biz dostlarımızla büyük başaracağız” diye konuştu.

Hakkarililere Demirtaş’ın mesajı: Colemêrg’ten rekor oy bekliyoruz - Hkr 24 04 2023 colemerg miting son4

‘Demokrasi 3, faşizm 0’

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP ve MHP iktidarına Hakkari’den ders verme zamanı olduğunu belirterek, “Hakkari 3 sıfır yapacak bundan hiç bir kuşkumuz yok. Buraya gelirken arkadaşlarım bana keşke Hakkari vekil sayısı 4 olsaydı diyorlardı, 4 olsaydı dördünü de çıkarırdık diyorlardı. Şimdi hedefimiz 3, sıfır; yani demokrasi 3, faşizm sıfır. Bu iktidarın Kürt düşmanı bir iktidar olduğunu artık hepimiz biliyoruz kürde düşmanlığı hiçbir zaman saklamadılar. Kürt halkına düşmanlık yapmayı gözler önüne sermekten geri durmadılar. Kürt halkının dilini, kimliğini, değerlerini, iradesini her zaman için hiçe saydılar. Sizin saydığınız, sizin seçtiğiniz belediye eş başkanlarını görevden alırken, onların yerlerin kayyımları atarken, Hakkari halkının iradesini hiçe saydılar” dedi.  

Hakkarililere Demirtaş’ın mesajı: Colemêrg’ten rekor oy bekliyoruz - Hkr 24 04 2023 colemerg miting son10

‘Halkımız AKP-MHP iktidarını tarihin çöplüğüne atacak’

Halkın seçimlerde iktidara gereken cevabı vereceğini belirten Buldan, “Halkımız her seçimde, yerel seçimlerde de genel seçimlerde de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kendisine yakışanı yapacak, kendi iradesine bir kez daha sahip çıkacak ve AKP MHP iktidarını tarihin çöplüğüne atacak. Kürt düşmanları şunu iyi bilsin ki; Kürtler her dönem kendisine zalimlik yapanlara, kendisini inkar edenlere, zulüm uygulayanlara her zaman için bir ders vermiştir. Kürtler bu dönemde AKP ve MHP iktidarına kaybettirecek en büyük güçtür. 21 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar 21 yıldır yapmadıkları hukuksuzluk, haksızlık, usulsüzlük, hırsızlık kalmadı. Her türlü hukuksuzluğu yaptılar, talanı yaptılar, gençlerin geleceğini çaldılar, kadınların yarınlarını çaldılar. Bizim Kürt halkının geleceğiyle oynadılar, savaş ve tecrit politikalarını bir halkın önüne bir anlayış olarak serdiler. Ama biz ne savaşı ne hukuksuzluğu ne de tecridi asla ve asla kabul etmiyoruz etmeyeceğiz” diye konuştu.

‘Çözümün teminatı halkımızdır’

Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretine değinen Buldan, “Şimdi Tayyip Erdoğan geçenlerde Diyarbakır’a gitti. Belki kandırabileceğim bir kaç Kürt bulabilirim dedi ama umduğunu bulamadı. Diyarbakır’da yine bize parmak salladı, hakaret etti. Bütün saldırılarını Diyarbakır’dan yaptı. Ne dedi? ‘Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, bu ülkede Kürt sorunun çözümünü biz gerçekleştirdik’ dedi. Peki Kürt sorununu çözdüyseniz, bugün Kürtlerin dilini neden yasaklıyorsunuz. Kürtlerin iradesini neden cezaevine atıyorsunuz. Kürtlerin iradesinin yerine neden kayyım atıyorsunuz. Kürt halkına siyaset alanını dar etmeye çalışıyorsunuz. Kürt halkının oy verdiği partisine kapatma davası açtınız. Kürt sorunun çözümünün ve gelecekte çözüleceğinin teminatı sizlersiniz, halkımız, Yeşil Sol Parti’dir” diye konuştu. 

‘AKP’yi mecliste de tabela partisi yapacağız’

Çözüm sürecine ilişkin konuşan Buldan, şöyle devam etti: “Bu ülkede bir çözüm süreci yaşandı. Tayyip, Diyarbakır’da çözüm sürecini bizlerin bitirdiğini iddia etti. ‘Biz çözüm sürecinden yanaydık ancak onlar yani bizleri kastederek onlar çözüm sürecini bitirdiler’ dedi. Her şeyin an be an hatırlandığı bir şeyi yine yalanla dolanla halka yutturmaya çalıştı. Herkes bilir çözüm sürecinin bitiminde ‘biz çözüm sürecini bitiriyoruz, buzdolabına koyuyoruz, derin dondurucudan çıkarmıyoruz’ dedi. Bütün bunlara rağmen Kürtlerin demokraside, adalette, hakta, hukukta, barışta ısrarını bugün bir kez daha Hakkari halkı gösterdi. Ama bu süreç AKP ile değil önümüzdeki dönem tüm toplumsal kesimlerle, Türkiye haklarıyla Türkiye’deki Kürtlerle yeşil solun öncülüğünde siyaset yapanlarla çözülecektir. Biz bunun müjdesini size veriyoruz. Ama bir müjde daha vermek istiyorum bu müjdeyi verirken çok sevineceğinizi biliyorum. AKP-MHP iktidarı başta başkanlık olmak üzere parlamentoda da bir tabela partisi haline gelecek. Biz, 3 arkadaşımızın sizin adınıza parlamentoya gidişini görmek için buradayız. Ama farklı ve bağımsız aday olanlar şunu bilsin ki artık bu halkın sizin yalanlarınıza karnı tok, gelin yol yakınken halkımızın iradesi neredeyse, halkımız nerede duruyorsa, Hakkari halkı kimi işaret ediyorsa siz de onu destekleyin ve onurunuzla bu mücadeleye katkı sunun. Bu yapacağınızdan hiç bir kuşkumuz yok. Umut ediyor ve diliyoruz ki; yol yakınken bu yanlıştan dönersiniz. Diğer partilerden de aday adayı olanlar var, aday olanlar ama Hakkari halkının diğer partilere 3 sıfır çekeceğinden hiç kuşkumuz yok.”

‘Demokratik bir cumhuriyet inşa edeceğiz’

Yeşil Sol Parti Eşsözcüsü İbrahim Akın, “Burada tarihsel bir mitingidir. Bu sıradan bir miting değil. Buradan geleceğin yeni yüzyılını inşa etmeye çalışıyoruz. Bu bayrak altında büyük bir inanç ve kararlılık görüyoruz. Türkiye tarihinin en zor ama tarihi seçimini yaşıyoruz. Yıllardır yok sayılmayı bitirecek ve yeni bir bahara uyanacağız. Bizler her kimliğin, inancın olacağı bir ülke vaddediyoruz ve bunu yapacağız. Bu ülkede Kürt sorunun olmadığını söylüyorlar. Ben İzmir’de yaşıyorum ve burada çok net bir ayrımcılık, Kürtlere özel bir düşmanlık var. Bu ülkede Kürt sorunu var. Burada onlarca insan öldürüldü. Bunların tamamının hesabını soracağız. Sadece onları göndermek yetmez yeni bir şey kuracağız. Demokratik bir cumhuriyet kurmak gerekiyor. Biz bunun için ittifaklar kurduk. Bu ülkeyi demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Faşizm bitecek demokrasi gelecek. Bu seçim bizim için tarihi bir seçimdir. 14 Mayıs’ta herkes sandıklara sahip çıkması gerekiyor” diye konuştu.

Hakkarililere Demirtaş’ın mesajı: Colemêrg’ten rekor oy bekliyoruz - Hkr 24 04 2023 colemerg miting son6

 Konuşmaların ardından Azad Bedran şarkılar seslendirdi.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hakkarililere Demirtaş’ın mesajı: Colemêrg’ten rekor oy bekliyoruz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir