‘Halk Ekmek’ satışlarının durdurulmasına ilişkin belediyelerden açıklama

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Merkez, Tuşba, Edremit ve İpekyolu ilçelerinde geçtiğimiz günlerde ‘Halk Ekmek’ satışının durdurulması tepkilere neden olmuştu. Belediyeler ortak yaptığı açıklamada, yüklenici firmanın haksız fiyat artış talebinin reddedildiğine dikkat çekerek, gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Van’ın Tuşba, Edremit ve İpekyolu belediyeleri; halk ekmek hizmetini, fiyat artışı yapılması sebebiyle durdurmuştu. Konu ile ilgili belediyelerden halk ekmek açıklaması yapılarak, Van merkez eve 3 ilçede yüklenici firmanın sözleşmeye aykırı olarak fiyat artışı yapması sebebiyle durdurulduğunu kaydetti.

Normalde 2,80 TL’ye satılması gereken halk ekmeğin belediyelerin onayı olmadan 3 TL’ye çıkarılmak istendiğine dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Halkımızın ucuz ekmek hizmetine ulaşmasını engelleyecek bu provokasyona karşı belediyelerimiz de ekmek satışlarını durdurma kararı almıştı. Öte yandan 3,50 TL olması gereken normal ekmek fiyatı ise, halk ekmek fiyatını sabote etmek amacıyla bir kısım firmalar tarafından istikrarsızlığa sebebiyet vermek için fiyatlarla oynanmıştır.

‘Provokasyonlara fırsat vermeyeceğiz’

Halkımızın her zaman kaliteli ve ucuz ekmek hizmetine ulaşması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır ve gerekli tedbirler alınmıştır. Bu konuda herhangi bir aksamaya sebebiyet verilmeyecektir. Yüklenici firmanın haksız fiyat artışı talebi ve bir kısım işletmelerin talebi kabul edilmeyerek reddedilmiştir. Belediyelerimizi zan altında bırakacak ve halkımızın daha ekonomik ekmek hizmetine ulaşmasına engel olacak tüm provokasyonlara karşı durduğumuzu ve fırsat vermeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
‘Halk Ekmek’ satışlarının durdurulmasına ilişkin belediyelerden açıklama

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir