Hasta tutuklu cezası ertelendikten 13 gün sonra yaşamını yitirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cezaevine girdikten sonra akciğer kanserine yakalanan ve hastanede 19 gün boyunca kelepçeli bir şekilde tedavi edilen Tahir Gürdal, cezası ertelendikten 13 gün sonra yaşamını yitirdi.

Cezaevine girdikten sonra akciğer kanserine yakalanan ve Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde günlerce kelepçeli bir şekilde tedavi edilen Tahir Gürdal (53) cezası ertelendikten 13 gün sonra yaşamını yitirdi. 

Mezopotamya Ajansı (MA), 21 Kasım Pazartesi günü “Kanser hastası 19 gündür hastanede kelepçeli tutuluyor” başlığıyla servis ettiği haber sonrası kelepçeleri sökülen Gürdal’ın cezası 6 ay ertelenmişti. 

Van F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde yaklaşık 10 yıldır tutuklu olan ağır hasta Gürdal (53), tedavi edilmek üzere Diyarbakır 1 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevine sevk edilmişti. Gürdal, günlerce kelepçeli tedavi gördüğü hastanede 28 Kasım Pazartesi günü cezası ertelenerek serbest bırakıldı. 

3 Aralık’ta da ağır hasta tutuklu olmasına rağmen tahliye edilmeyen ve cezaevinde hafızasını yitiren Ahmet Sılık ta, tahliyesinin üzerinden yaklaşık bir  buçuk yıl sonra yaşamını yitirmişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hasta tutuklu cezası ertelendikten 13 gün sonra yaşamını yitirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Avatar
    30 Ağustos 2023, 12:44

    […] L Tipi Kapalı Cezaevi’nde gırtlak kanseri teşhisi konulan hasta tutuklu Şakir Turan, 4 ay içerisinde 23 kilo verdi. “Örgüte yardım” iddiasıyla 6 yıl hapis […]

    Cevapla