Hatay Valisi deprem faciası için değil milletvekili adaylığı için istifa etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da Vali Rahmi Doğan görevinden istifa etti. Doğan, seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını açıkladı.

Maraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından en büyük yıkımlardan birinin meydana geldiği Hatay’da Vali Rahmi Doğan görevinden ayrıldı. İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Doğan, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için bu kararı aldığını söyledi.

Yaptığı paylaşımda “Değerli hemşehrilerim; bugün itibari ile Hatay’dan ayrılıyorum. Ancak kalbim ve gönlüm sizinle olacak” ifadesine yer verdi.

Açıklamasının devamında Doğan “Beş yıldır yürüttüğüm Hatay Valiliği görevinden, devlet büyüklerimin de müsaadeleri ile 14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekili seçimlerinde, memleketim Sivas’tan ‘aday adayı’ olmak üzere ayrılmış bulunmaktayım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Şubat’ta il bazında açıkladığı verilere göre Hatay’da 3 bin 356 kişi depremde yaşamını yitirdi.

Erdoğan, “Bugün bizim için sınama günüdür ve bu millet bugüne kadar nasıl bunları sınayarak atlattıysa inşallah bunu da atlatacaktır. Kimse bundan endişe etmesin. Şu anda Türkiye genelindeki vefat sayısı 9 bin 57, Hatay’daki vefat sayımız şu an itibarıyla 3 bin 356” demişti.

Serhat News

Tepki Ver | Tepki verilmemiş
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Hatay Valisi deprem faciası için değil milletvekili adaylığı için istifa etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir